LCH Tavaszi LADA találkozó
pagerniki
Pajor Nikoletta
2014-12-23 11:12:43
utolsó bejelentkezése
pagerniki

13 hozzászólás
nincsenek kedvencei és őt még senki nem jelölte kedvencnek
még nem töltött fel képet
Összes oldal:
684782400
Napi oldal:
14366
Jelenleg:
1511
Regisztrált:
0
h i r d e t é s
kiemelt partnerünk :
Peugeot Magyarország

további partnereink :

Autószöv Gyöngyös

AutoDekor

BusLine

webshopunk :

duenShop.hu - a rallyongók boltja

Share |
pagerniki hozzászólásai
oldalanként | növekvő
 
összesen: 13 hozzászólás • 1 oldal
2014-09-16 19:47:07
Na szép estét mindenkinek. Ez már tényleg nem lehet szó nélkül hagyni - ezért is szólalok meg hosszú idő után.
Azt mondják, a hal a fejétől bűzlik. Talán van benne némi igazság.

1. Lakatosnak totálisan igaza van abban, hogy a Pénzes Zsoltot ki kell nevezni.
A tagság megválasztotta. A tagság akarata szent. Függetlenül attól, kinek mi a személyes és szakmai véleménye róla, ha a tagság őt akarja, akkor őt kell kinevezni.
Függetlenül attól, hogy mivel gyanúsítják. A gyanúsítástól még senki nem lesz bűnös, csak a jogerős bírósági ítélettől - és addig akár még az is kiderülhet, hogy fennállnak pl. büntethetőséget kizáró okok.

2. Lakatos Robi és Mészáros Iván most megmutathatná, hogy valóban jobb sportvezetők a jelenlegieknél, hogy valóban a sport és a sportolók érdekeit tartják szem előtt, hogy félre tudnák tenni ellentéteiket.

Hogyan?

Most hétvégén összeállhatnának, az AMTOSZ rendezvény helyett tarthatnának egy igazi versenyt, ami nem illik egyik szervezet szabályai közé sem. (Minden engedély megvan ugyanis.)
Egy hangulatos, valóban csak a versenyzőknek szóló, valóban érdekes, gumicsikorgatós versenyt.
Ahová minden versenyző elmehet, függetlenül attól, hova van licence, és hova nincs, mekkora az autója.
Amin bárki részt vehet, aki versenyezni akar és tud.
Lehetne a neve Viszlát Benyó, kösz a semmit!

És nem kéne félni a tiltástól sem. Miért? Mert egy törvénytelen vezetőség törvénytelen szabályzatai alapján nem lehet törvényes sportfegyelmi eljárást indítani, és lefolytatni senkivel szemben sem!

Mindjárt vége az évnek, mikor versenyeztetek utoljára egy jót?
Mikor szólt a rally utoljára a versenyzésről, és nem a sportszakmai vitákról, hatalmi harcokról?

Ki a fene az a Benyó Miklós, hogy egyszemélyben akarja sírba tenni az egész sportágat?

Most itt a lehetőség, hogy újra a kezetekbe vegyétek az irányítást. Csak két embert kell rávennetek az összefogásra.
Mutassák meg ők, Mészáros Iván és Lakatos Robi, ketten együtt, hogyan is kell ezt csinálni!
2014-05-29 15:35:12
Ortodox!
Tudod: nomen est omen. Úgy sejtem, ha nem értenél egyet a beceneveddel legalább részben, nem viselnéd. Nyilván annak is oka volt, hogy kaptad...

Bár nem volt rossz szándékom azzal, hogy szóvá tettem, és még csak a jellemedet sem kívántam tökéletesen ábrázolni.

Lehet, hogy vannak területek, ahol te is vágysz az újdonságra - ahogy nálam meg vannak olyan területek, ahol az öreganyám nézeteit képviselem.
2014-05-29 11:53:10
ortodox!

A beidézett mondatban sehol nem esett szó a sportág sem írott, sem íratlan szabályairól. Csak éppen te szeretted volna kiforgatni.

Szó az engedély kérésről volt, meg arról, hogy bele mer-e valaki vágni valami újba, vagy sem. És ebben egyetértek a hozzászólóval, legalábbis abban, hogy az, aki mindig más engedélyére vár cselekvés előtt, az bizony szolgalelkű.

Te a neved alapján nem vágysz új dolgokra. Ez rendben is van, szíved joga. Akkor nem nézed a lövöldét, maradsz az autóversenyeknél, gondolom.
2014-05-28 17:32:15
"szolgalelkűek maradnak akik mindenre engedélyt kérnek akik bármi újdonságot csak akkor vállalnak ha már más korábban kitalálta"

Te hol olvastál itt az írott vagy az íratlan szabályokról? Magyarázd el kérlek, mert még a sorok között sem találtam rájuk.

És miért fáj neked ennyire a lövészet összekötése az autózással? Ennél már csak az lenne férfiasabb, ha még bunyóznának is egyet...
(Most nagyon nőies leszek: ne aggódj, te is megtanulhatsz lőni, nem olyan nehéz dolog, hogy ennyire tiltakozz ellene...)
2014-05-27 18:21:07
Nem kell igazat adnod nekem, de tényleg örülnék, ha megmagyaráznád, miért szomorúbb a helyzet, ha az MNASZ autóversenyzői és más versenyzők részt vesznek egy másik sportág rendezvényén.

Másik sportág. Mint mondtam, lényegtelen, mi az, amit tudni vélsz - az a lényeg, ami megvalósul a gyakorlatban. Attól lesz egyik sportág a másiktól eltérő, hogy más szabályok szerint játsszák. (Hogy értsd, a régi rali-túra sem volt rali, mert az mnasz szabályaitól a verseny/játékszabályai eltértek.)
A "rallylövölde", ahogy többen nevezték, maximálisan 40%-ban hasonlíthat a rallyhoz. De ahogy én tudom, hamarosan indul több más szakág is.

Hogy miről születik beszámoló. Mivel egyelőre mindenkit az autós rész érdekel jobban, talán nem kell megmagyaráznom, miért erről születnek riportok és beszámolók... Főleg az autós sportokkal foglalkozó oldalakon...
2014-05-27 07:03:36
Őszintén: nem hiszem, hogy ennek bármi köze van a tiszta játékhoz.
Természetesen, ha ugyanazt a sportot egy másik szövetség, egyesület keretén belül szeretné űzni egy rendes versenyző, akkor átigazolást kér. Így korrekt.
Mondom ismét: ugyanannál a sportágnál. Öttusázó az öttusánál.
De természetesen arra sosem fog engedélyt kérni senkitől, hogy maratont futhasson, vagy a Balaton-átúszáson részt vehessen.

Mert pl. egy öttusázót egy autóversenyzővel ellentétben arra is megtanítanak, hogy mik a jogai. Nem csak arra, mik a kötelezettségei.
2014-05-25 23:28:34
Kari, ebben viszont neked van igazad. Szerintem a székhely címe és a levelezési címe azonos, de ez valóban nem derült ki egyértelműen. Szerintem hamarosan javítják ezt a hibát.
2014-05-25 23:24:41
Nos, ortodox, én fordítva nézem. Ez lehet a nézeteltérésünk oka.

A te nézőpontod szerint a sportoló szolgálja ki a szövetséget.
Az én nézőpontom szerint a sportegyesületekből szerveződő szövetség szolgálja ki a tagdíjat fizető sportegyesületeket, és így az egyesülethez tagdíjat fizető sportolókat is.

Egyetértek, a sportoló szolgálja ki a szövetséget, ha kap tőlük valamit. Munkabért, például, vagy megbízási díjat, vagy olyat, amit máshol nem kapnak meg, pl. értékes képzést - akkor a szövetség diktál.

Egyébként meg az diktál, aki fizet - jelen esetben pedig a sportolók és a sportegyesületek fizetnek az MNASZ-nek és nem fordítva.

Bennem mondjuk felmerült az a kérdés is, hogy ha egy szövetségnek ilyen fontos a kizárólagosság, miért nincsenek hivatásos versenyzői? Akiknek aztán tényleg megszabhat szinte bármit?
2014-05-25 15:31:17
Bocs, kari, de nem kell tudni, fejből meg végképp nem. A levélben benne volt, hova kell küldeni. Te nem értetted, miért, kérdeztél, kaptál rá választ. Most nem tetszik a válasz. És ezért az AMTOSZ nem profi.
Huhhh.
Most nem azért, de a Sporttanács közleménye értelmében még a focimeccs is tilos, ha nem engedélyezte az MNASZ, ez vajon mennyire profi?
2014-05-25 15:27:20
Kérlek, ortodox, keresd már ki nekem, hol van az MDLSZ vagy az MSSZ szabályzatában tiltott verseny...
Én biztos béna voltam, nem találtam.
2014-05-25 08:43:16
Mert az AMTOSZ autós szakágát az RTE viszi, és itt nem a lövészeten való részvétel miatt akadt fenn az MNASZ.

Persze, ha az MDLSZ vagy az MSSZ akarna szankcionálni, akkor a lövész szakágnak kellene küldenetek levelet, de valamiért a lövészettel foglalkozó országos sportági szövetségeket nem zavarta, hogy lövészeti versenyszámot is rendez az AMTOSZ. Ők valamiért nem akarták tiltani a versenyt.
Pedig annyi joguk lett volna, mint az MNASZ-nek.
2014-05-25 08:43:16
Mert az AMTOSZ autós szakágát az RTE viszi, és itt nem a lövészeten való részvétel miatt akadt fenn az MNASZ.

Persze, ha az MDLSZ vagy az MSSZ akarna szankcionálni, akkor a lövész szakágnak kellene küldenetek levelet, de valamiért a lövészettel foglalkozó országos sportági szövetségeket nem zavarta, hogy lövészeti versenyszámot is rendez az AMTOSZ. Ők valamiért nem akarták tiltani a versenyt.
Pedig annyi joguk lett volna, mint az MNASZ-nek.
2014-05-22 17:09:57
Jaj a képzésekről még annyit: egy dologra mindenképpen meg akartak titeket tanítani: az autóvezetésre. Azt is, aki már versenyez évek óta.

De a sport elemi szabályaira, az etikájára, a jogaitokra, na arra nem.

Bocs. De ez nekem büdös.
2014-05-22 17:00:12
Sziasztok!

Bocs, de nem bírom tovább nézni, mekkora tévedésben éltek az AMTOSZ ügyében.

1. Az AMTOSZ nem csak a nevében országos sportági szövetség . Csak a nevében nem is lehetne az. Aki ezt nem érti, az próbáljon meg egy Magyar Honvédség nevű civil szervezetet létrehozni, sok sikert kívánok hozzá. (De esélyes lenne egy Magyar Királyság nevű civil szervezet is).

2. Ha nem az lenne, az ózdi versenyre sem kaptak volna engedélyeket - szóval nem kell felülni senki ostobaságának. Hivatalos személyek, hivatali helységekben vizsgálták meg a verseny feltételeit, és adták hozzájárulásukat. (Pedig nem nagyon akaródzott, de a törvény az törvény, uraim.)

3. Az AMTOSZ más sportágakat üzemeltet, tehát ha az AMTOSZ versenyei tiltottak, akkor tiltott egy focimeccs is, a futóverseny, vagy akár az olimpiai játékok... Sportetikailag pedig eleve izgalmas tiltani meg szankcionálni versenyzőket, szervezőket.

4. Az autóverseny, az autósport nem sportág. Gyűjtőfogalom. Bár az MNASZ-nél többen hiszik, hogy az, nem sportág, hiszen akkor a kézilabda meg a vízilabda (labdajátékok)is ugyanaz a sportág, vagy a vízilabda meg az úszás (vízi sportok), vagy a lövészet és a műrepülés (technikai sportok).

5. A FIA CIVIL sportszervezet. Az MNASZ CIVIL sportszervezet. Nem hatóság, és nem sporthatóság. Akármennyire is magához szeretné vonni ezt a jogkört, nem teheti.

6. Az MNASZ saját sportágait irányíthatja, a saját sportágaiban versenyengedéllyel rendelkezőket a saját sportágaiban elkövetett fegyelmi vétségek miatt szankcionálhatja. Az AMTOSZ versenyein résztvevőket nem szankcionálhatja - más sportág, másik sportági szövetség. Ahogy pl. azt sem szabhatja meg, hogy az Úszószövetség versenyén indulhat-e MNASZ akármilyen versenyengedéllyel rendelkező személy.

Az sajnálatos, hogy ennyire meg lehet titeket téveszteni. Ha az MNASZ gyakorolná a kötelezettségeit is, nem csak a jogait, már rég ki lennétek oktatva sportjogi és sportetikai alapfogalmakból.
(Ja, hogy akkor nem lehetne megtéveszteni titeket, és megfélemlíteni? Ez lenne az oka? Vagy ők sincsenek ezekkel tisztában, ahogy a saját és a FIA szabályzatával sem?)
pagerniki hozzászólásai
oldalanként | növekvő
 
összesen: 13 hozzászólás • 1 oldal
  
  
  
 
  
  
H K Sz Cs P Sz V
15 16 17 18192021
22232425 26 2728
29 30 0102030405
06 07 08 09 10 1112
13 14 15 16 17 1819
k e d v e n c e i n k
Rallylive.hu
CarsAndGirls.hu
AutoSportFoto.sk
CarStyling.hu
WRC magazin

s t a t i s z t i k á k