Frici Aradon Subaruval
Turán Friciék tesztje
2010-09-14
duen


a felvételek GoPro HERO HD kamerával készültek
h i r d e t é s
Összes oldal:
697002938
Napi oldal:
151659
Jelenleg:
2316
Regisztrált:
0
kiemelt partnerünk :
Peugeot Magyarország

további partnereink :

AutoDekor

BusLine

webshopunk :

duenShop.hu - a rallyongók boltja


Turán Frici Szentkirályszabadján tesztelte Dr. thumb_frici_aradon_subaruval_1Kiss Elemér N2010-es Subaru Imprezáját. A teszt után beszélgettem Fricivel:

Mit keresel ebben a Subaruban?
Megyünk vele Romániában, az aradi futamon. Ami ugye nem is verseny lesz, hanem ahogy a napokban kiderült: szakági edzésnap.

Szeretnénk magunkat kipróbálni ebben az autóban is és a romániai versenyekről nagyon sok jót mesélt eddig Spici és Gergő is és a rendező meghívásának is szeretnénk eleget tenni azzal, hogy elindulunk.

Nem neveztünk a román bajnokságban, így csak abszolútban fognak minket értékelni, de mindenképp jó lesz megnézni az ottani mezőnyt.

Elemér barátomnak szeretnék segíteni az N-es beállítások véglegesítésében.

És jó lesz már végre újra versenyautóba ülni. Megpróbálunk gyorsan menni vele.

N-es specifikációval álltak oda a rajthoz, nem H csoportban?
Persze. Nem is nagyon lenne értelme máshogy menni, hiszen nekünk is jó az, hogy össze tudjuk hasonlítani a homológ N-es Subaru-t a Mitsubishikkel. A beállításokat próbáljuk optimalizálni.

frici_aradon_subaruval_2

Túl vagy a teszten. Hogy tetszett az autó?
Nagyon jó a súlypontja és a futóműve. Nem voltak a legjobbak a beállítások nekem, de minden versenyzőnek saját stílusa van, hamar megtaláltuk azokat az értékeket, amikkel számomra is élvezetes volt vele a közlekedés.
Másképp kell vezetni, mint egy Mitsubishit, hiszen alacsony motorfordulaton máshogy viselkedik a Subaru. A futóműve lényegesen jobb és ezzel, valamint a jobb fékkel talán be lehet vele hozni a lóerők hiánya okozta hátrányt.

Murvás teszttel készültök a francia aszfaltos VB futamra?
Nem a murva a lényeg, hanem az, hogy versenyautóban ülhetünk. Kimaradt egy kis idő a versenyzésből, ezért is próbáljuk ezt a lehetőséget megragadni.

De valóban készülünk, hiszen úgy tervezzük, hogy csak kétszer megyünk végig a tréning során a számunkra teljesen ismeretlen aradi gyorsaságikon, talán ezzel még jobban fejlődhet a pályafelíró képességünk. Ebből a két bejárásból szeretnénk jót autózni, mert ahogy néztük a francia időtervünket, nagyon szoros lesz a tesztre szánható idő.

Mit vársz a következő VB szerepléstől?
Borzasztóan várjuk a versenyt, de most már más szituációban leszünk ott. Bulgáriában még nagy rajtszámmal indultunk, onnan kellett megmutatni, hogy mit tudunk.

Most, amikor megnéztem az FIA által is elfogadott nevezési listát, kicsit összeszorult a gyomrom. 15-ös rajtszámmal tizenkettedikként fogunk rajtolni, közvetlenül Villagra mögött és Henning Solberg előtt.

Nagy élmény lesz együtt autózni a prioritásos versenyzőkkel már a pályabejáráson és a shakedown-on is.

Bízom benne, hogy a bolgár futamhoz hasonlóan most is gond mentesen tudunk versenyezni. Biztos vagyok benne, hogy a BOZIAN mindent megtesz azért, hogy egy tökéletes autó álljon a rendelkezésünkre az Ő hazai futamukon.

Szeretnénk jól felkészülten mindent megtenni azért, hogy egy jó hétvégét töltsünk el október első hétvégéjén Strasbourg környékén.

Lehet tudni, hogy milyen versenyek szerepelnek még a naptáratokban?
Nagyon szeretnék a pécsi futamon elindulni és a spanyol VB futamon dolgozunk nagyon, 80%-os a szereplésünk lehetősége.

>> fotóalbum a tesztről <<

Ez a hír most jelenik meg 6188. alkalommal
Share |
2010.09.17-19.
Román Rally Bajnokság 2010
Raliul Aradului
  
  
  
 
  
  
H K Sz Cs P Sz V
03 04 05 06 070809
10 11 12 13141516
17 18 19 20 212223
242526 27282930
01 02 03 04 050607

b a j n o k s á g o k :

World Rally Championship 2024
European Rally Championship 2024
Országos Rally Bajnokság 2024
Országos Rally Sprint Bajnokság 2024
k e d v e n c e i n k
Rallylive.hu
CarsAndGirls.hu
AutoSportFoto.sk
CarStyling.hu
WRC magazin

s t a t i s z t i k á k