LCH Tavaszi LADA találkozó
Dragracing
Kohári Zoltán
2014-05-27 09:31:48
utolsó bejelentkezése
Dragracing

4 hozzászólás
nincsenek kedvencei és őt még senki nem jelölte kedvencnek
még nem töltött fel képet
Összes oldal:
684935427
Napi oldal:
36091
Jelenleg:
1578
Regisztrált:
0
h i r d e t é s
kiemelt partnerünk :
Peugeot Magyarország

további partnereink :

Autószöv Gyöngyös

AutoDekor

BusLine

webshopunk :

duenShop.hu - a rallyongók boltja

Share |
Dragracing hozzászólásai
oldalanként | növekvő
 
összesen: 4 hozzászólás • 1 oldal
2014-05-27 08:03:11
Hölgyeim és Uraim!

Ezúton meghívunk mindenkit a 2014. június 07. Budapesten a Calr Lutz rakparton megrendezendő Gyorsulási és Szlalomversenyre! A rendezvény a nézők számára ingyenes !

Versenykiírás : http://hegcsi.freeweb.hu/oszak/pdf14/dragparty.pdf

Harc az idővel Budapest szívében
PocoLoco Gyorsulási és Szlalom verseny a Pesti Rakparton

2014. június 7-én Budapest szívében ismét a versenyautóké, a lóerőké lesz a főszerep. A Dragracing.hu csapata elhozza nektek az idei év legizgalmasabb és leglátványosabb gyorsulási és szlalom versenyét!
A helyszín ezúttal nem egy reptér kifutója lesz, hanem maga a pesti rakpart. A pesti rakpart Margit híd és Dráva utca közötti szakaszán ezen a napon átveszik a dugóban araszoló autósok helyét a gyorsulásra épített egyedi versenyautók, melyek több száz lóerejük minden cseppjét kihasználva harcolnak majd az idővel. A rakpart ezen szakaszának másik felén pedig a szlalomé és ugyancsak az időé lesz majd a főszerep. „Time is money” helyett a jelszó „Life is time” lesz – ezt garantáljuk.
Ilyen nagyszínvonalú, ilyen látványos versenyeknek egyszerre, egy időben, egy fantasztikus, egyedi helyszínen még sohasem adott helyet Budapest. Gyere és légy részese ennek az egyedi, adrenalinban-gazdag élménynek – teljesen ingyen!
Nézd végig, ahogy az izomautók egymástól pár centire húznak el egymás mellett, harcolva egymással, az idővel, a technikával. Nézd végig, ahogy a szlalomosok őrült módon, sokszor a pálya minden milliméterét kihasználva harcolnak a legjobb eredményért. Nézd végig, ahogy száll a füst a Margitsziget felé, mindenkinek megmutatva, hogy újra egy igazán egyedi és új dolog zajlik gyönyörű fővárosunkban.
Az első futamok reggel nyolc órakor kezdődnek, és egészen este nyolc óráig tartanak. Hozd el párod, családod, barátaidat és élvezzétek ki minden percét ebben az autóversenyekben gazdag napnak. Légy gazdagabb egy olyan élménnyel, melyről még unokáidnak is mesélni fogsz!
Ne feledd, a dátum: 2014. június 7. A helyszín: Budapest, pesti rakpart, Dráva utca és Margit híd közötti szakasz. És ne feledd azt sem, hogy a jelszó ezen a hétvégén: Life is time!
Beharangozó videó :

https://www.youtube.com/watch?v=R01DiHSVXAM&list=UUqqmEkhPBQqJPH51UjKdIjw

Ingyenesen látogatható a rendezvény!

További információk:
Facebook:
https://www.facebook.com/dragracing.hu
Info: ]https://www.facebook.com/dragracing.hu [/url] www.dragracing.hu
Infoline: 06 30 / 9430-957
www.dragracing.hu
2012-07-31 11:13:44
Köszönjük az észrevételt, és igyekszünk ezt figyelembe is venni, az a baj, hogy lesznek olyan látogatók akik nem pont reggel hanem dél körül akarnak nevezni és éppen miattuk is nyújtottuk meg a nevezési időt. De a Publik kategóriában nem lesz döntő és azt az időt azért megspóroljuk tehát ha van 40 Publik kategóriás és 60 profi versenyző akkor csak 60 ember fog időmérőket menni. A Normál kategóriáknak mindenképpen meglesz a 3 mért idő lehetősége és egy csomó szabadedzés lehetőség is. A publik kategória olyanoknak találtuk ki akik még nem szlalomoztak és meg akarnak ismerkedni ezzel a sportággal.
2012-07-31 06:55:18
DE a drag az egyenesen megy, csak most én nem dragról, hanem szlalomról beszélek a Hungaroringen :-)
Szerintem nem sokszor volt szlalom a ringen fent a pályán és azt gondoltam, egy kedvező nevezési díj melett érdekes lehet azoknak akik ezt a sportot művelik.
2012-07-30 14:28:29



meghívásos futam

Versenykiírás:

DRAGRACING KUPA

HUNGARORING, ASZFALTCSÍK



HUNGARORING, 2012. 08. 04.
DRAGRACING KUPA
PROGRAM

07:50 Pályabírói eligazítás
08:00 Adminisztratív és technikai átvétel kezdete
08:05 Gyalogos pályabejárás kezdete
08:55 Gyalogos pályabejárás vége
09:00 Pályazárás
09:15 Edzés kezdete edzéskártyával (időmérés és felvezetés nélkül)
14:15 Adminisztratív és technikai átvétel vége (Depóba állás vége)
14:30 Edzés vége
14:40 Versenyzői eligazítás és megnyitó ceremónia
14:45 Rajtlista kifüggesztése
14:50 Pályazárás
15:00 1. mért kör kezdete
19:40 Ideiglenes eredménylista kifüggesztése
19:45 Díjkiosztó.

.


1. A RENDEZŐ, AZ ESEMÉNY
1.1 A rendező a Dragracing Mo. Kft. Telefon: 06309430957. Fax: 4052411. web: www.dragracing.hu.
1.2 A verseny 2012. augusztus 04-én kerül megrendezésre Dragracing Kupa elnevezéssel.
Tisztségviselők:
Versenyigazgató Demeter Magdolna
Technikai gépátvétel Groll Róbert
Időmérés vezető Orosz Orsolya
Időmérés HRT team
Egészségügyi biztosítás Dr. Kovacsek Gábor
Sportbírók vezetője Hegedűs Csaba

A verseny előtt és alatt kapcsolattartó személyek:
Demeter Magdolna

2. MEGHATÁROZÁS
2.1 A Dragracing Kupa versenykiírása az FIA Nemzetközi Sportkódex és függelékeivel, a Közép-Európai Zóna Szlalom Szabályzattal, a Magyar Szlalom Szabályzattal összhangban készült.

3. PÁLYA
3.1 A verseny a HungaroRingen lesz megrendezve. A célegyenest követő hármas kanyarkombinációban. A versenypálya 100%-os aszfalt. A pályán bójákból kialakított kapuk lesznek elhelyezve (kék-piros). A verseny 3 futamból.

4. KATEGÓRIÁK

A - 1000 ccm alatt
B - 1001 - 1400 ccm között
C - 1401 - 1600 ccm között
D - 1601 ccm felett
NK - Női kategória
P – Prototípus
Abszolút kategória
PUB – Public kategória



5. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK
5.1 A vezetőn kívül max. 1 utas tartózkodhat a versenyautóban.
5.2 A vezetőnek és utasának is kötelező a bekapcsolt biztonsági öv és a bukósisak. Kötelező a zárt lábbeli használata.
5.3 Ajánlott, de nem kötelező a tűzálló ruházat viselete.
5.4 A vezetőnek és utasának is kötelező a felhúzott ablak (10 cm-re leengedve).

6. NEVEZÉS
6.1 Egy versenyző 1 versenyre csak 1x nevezhet. Ha technikai okok miatt a versenyző a nevezett autóval nem tudja teljesíteni a távot, akkor a kategóriatársak által felajánlott, és a gépátvételi időben átvett autóval befejezhető a verseny. Más esetben NEM.
6.2 Nevezést e-mailban a hcsabi@t-online.hu címre. Kérjük megadni a versenyző nevét, lakcímét, telefonszámát, e-mailcímét, a versenyautó típusát, cm3 adatot.
Postacím:
Dragracing Mo. Kft
H-1152 Budapest, Aporháza u.45.
NEVEZÉSI DÍJ: 6000 Ft
Public kategóriában: 2000 Ft
A nevezési díjat csak a helyszínen kell megfizetni.
Nevezési zárlat: 2012. 08. 04. 14:00.
A nevezés 100 főnél maximálva van.

7. FELELŐSSÉG ÉS BIZTOSÍTÁS
A rendezvényeken mindenki a saját felelősségére vesz részt. A rendező semmilyen felelősséget nem vállal a vezető által harmadik személynek okozott sérülésért, vagy a nevező, az autó és egyéb más sérülésekért, rongálásokért.

8. A RENDEZVÉNY MENETE
- Adminisztratív és technikai ellenőrzés: amikor megérkezel a helyszínre, elfoglalod a helyed a depóban, és kezdődik a gépátvétel! A sportbírók rendezik a beállást a depóba, mégpedig szigorúan érkezési sorrendben. Az autó forgalmi engedélyét, homológ lapját (ha van) be kell mutatni a bizottságnak. Az autó átvétele után meghatározásra kerül a kategória besorolás, majd megkapod a kitöltött nevezési lapod. Felkeresed a versenyirodát, és megteheted a nevezésedet. A személyi igazolvány, a licenc és a jogosítvány bemutatása kötelező!
- Az edzés az időtervben megadott időpontokban zajlik. Az edzés, érkezési sorrendben történik, edzéskártyával, felvezetés nélkül. Az edzéskártyát a rajtoltatónak át kell adni rajtolás előtt. mindenki annyiszor hajthat fel a pályára edzés céljából, ahányszor az időterv engedi, vagy a verseny vezetősége erre lehetőséget ad.. Az edzés nem kötelező.
- Versenyzői eligazítás és megnyitó: A versenyzői eligazításon a részvétel kötelező.

- Rajt ceremónia: A rajtvárakozóból a felkészült versenyző (bekapcsolt biztonsági öv, felhúzott ablak és sisak, járó motor) beáll a rajthelyre, ahonnan a rajtoltató elrajtoltatja. Kb.: 60 másodpercenként rajtolunk. Ha valaki önhibáján kívül akadályozva van a pálya teljesítésében, újra rajtolhat.
- A cél repülőcél. A cél után, a STOP zónában kötelező a megállás 3 mp-re. Utána csökkentett sebességgel kell az új rajtra, vagy a depóba hajtani.
- Stop Zóna: a stop tábla előtt és után, fehér vonallal jelölt, 3-3 méteres zóna!
- Parc Fermé: nem kerül kialakításra.

9. ÉRTÉKELÉS
A verseny három futamból áll. A végső értékelésnél a két legjobb futam időeredményének az összege (az esetleges büntetésekkel) a döntő. Ha valamilyen egyéb oknál fogva valaki csak kettő futamot teljesít, akkor az ott elért időeredmények (az esetleges büntetésekkel) összege a döntő.

10. BÜNTETÉSEK
Pályatévesztés: Adott körből kizárás, ha nincs korrigálva.
Depóba állás idejének meghaladása: 10 mp a legjobb köridőhöz a verseny végén.
Bójahiba: 2 mp. Bójahibának számít, ha a teniszlabda leesik a bójáról. A pályabírónak helyre kell állítani a pályát, és jegyzőkönyvezni a hibát.
A bójakapuk kihagyása 20 mp időbüntetést eredményeznek.
A STOP zónában a megállás elmulasztása: 5 mp időbüntetés.
A versenyző versenyautóval kizárás terhe mellett hagyhatja el a depó területét.
A versenyző a rajtnál nem jelenik meg időben (előre nem jelzett): 5 mp. Ha jelzi a késést, 15 perc szervizidő áll rendelkezésére. Ez időn belül jelezheti szándékát a kör megkezdésére. Ha túllépi a szervizidőt, akkor az adott köre érvénytelen.
A rajtvonalhoz történő beállást a rajter határozza meg. A nem megfelelő beállás a második figyelmeztetés után 5 mp időbüntetést von maga után
Felhúzott ablak fogalma: A vezető oldalon az ablak 10 cm-re leengedhető. Ha van utas, akkor is csak 10 cm-re engedhető le a jobb oldali ablak. Ha valaki a pályán, menet közben leengedi az ablakot, akkor az 10 mp időbüntetés az adott körben!
Szúrópróbaszerű alkohol és drogteszt pozitív eredménye: Kizárás!
A balesetveszélyes közlekedést a depó és a versenypálya területén az adott körből, vagy a versenyből való kizárással sújthatja.

11. DÍJKIOSZTÓ
A díjkiosztó a HungaroRingen lesz, augusztus 04-én, az ideiglenes eredménylisták kifüggesztése után 15 perccel.



  
  
  
 
  
  
H K Sz Cs P Sz V
15 16 17 18192021
22232425 26 2728
29 30 0102030405
06 07 08 09 10 1112
13 14 15 16 17 1819
k e d v e n c e i n k
Rallylive.hu
CarsAndGirls.hu
AutoSportFoto.sk
CarStyling.hu
WRC magazin

s t a t i s z t i k á k