KZ Invest Kupa 3.forduló - Nyíregyháza - Piac
Rinya
Bányai Richárd
2011-09-18 23:32:22
utolsó bejelentkezése
Rinya

18 hozzászólás
nincsenek kedvencei és őt még senki nem jelölte kedvencnek
még nem töltött fel képet
Összes oldal:
686438107
Napi oldal:
135758
Jelenleg:
2327
Regisztrált:
0
h i r d e t é s
kiemelt partnerünk :
Peugeot Magyarország

további partnereink :

Autószöv Gyöngyös

AutoDekor

BusLine

webshopunk :

duenShop.hu - a rallyongók boltja

Share |
Rinya hozzászólásai
oldalanként | növekvő
 
összesen: 18 hozzászólás • 1 oldal
2011-09-18 23:32:21
Őszintén...... most mit mondtak volna?? Egyértelmü, hogy a gyári csapatokkal és pilótákkal nem tudják felvenni a versenyt, még akkor sem ha hazai pálya. Turánék sem nagyon tudták, pedig ök versenyben vannak, bennük van a kilométer, de ez is kevés. A többi hazai pilótánk meg kb azt érte el, amit nagyjából várni lehetett. Én kb a gyáriak mögé soroltam öket, sajnos Janinak problémája volt, így nagyon nem lehet viszonyítani sem.

Ez kb olyan, mintha te kapnál egy utcai Subaru-t, havi 1 hétvégét mehetnél vele 6 útszakaszon mondjuk. azaz, kb mondjuk 2 nap alatt olyan 150km-t. Míg más megkapná ugyanúgy a Subaru-t, és 2hetente menne vele 300 kilométert, meg közbe tesztelné heti 2 alkalommal 100-100 kilométert. És a teljes Subaru gyár is mögötte állna!

Remélem így érzékelhető a különbség, hazai pálya ide vagy oda. Sajnos messze vannak a mi pilótáink a nemzetközi topp szint-töl. Pedig a tehetség sokakban meglenne, de sajnos a lehetöségek nem adottak.

Mire a mi fiaink igazán belejönnének és beleszoknának egy versenyen az autóba, addigra vége a versenynek. A gyáriak meg mivel jól ismerik az autójukat, így az elejétöl kezdve 100% közeli teljesítményt tudnak nyújtani.

Ergo kb azt mondhatták a célban, hogy: jól mentünk, még szokni kell az autót, nem vagyunk még annyira ritmusban, kb ott vagyunk, amire számítottunk.
2011-09-18 23:22:28
pl. a video.racing.hu -n.
2011-09-16 22:38:04
Ha olvastad az eddigi hozzászólásaimat, akkor rájössz, hogy ironikusan gondoltam. Én sem díjazom ezt a dolgot.
2011-09-16 19:38:18
http://video.racing.hu/wrc_classics_rallye_monte_carlo_1993_with_pure_engine_sounds

Ehhez vajon mit szóltak volna a mostani versenyzők?? Mert it oszt van tömeg...
2011-09-14 23:09:12
Tessék a Link: http://www.youtube.com/watch?v=DKd4DbKcMFU&feature=player_embedded


Azt meg ne mondd, hogy a szervezők nem készültek ennyi emberre, mert már 2hete azt fújja mindenki, TV, Rádió, Internet stb stb hogy 100.000 embert várnak!
2011-09-14 23:09:12
Tessék a Link: http://www.youtube.com/watch?v=DKd4DbKcMFU&feature=player_embedded


Azt meg ne mondd, hogy a szervezők nem készültek ennyi emberre, mert már 2hete azt fújja mindenki, TV, Rádió, Internet stb stb hogy 100.000 embert várnak!
2011-09-14 17:37:12
Pedig úgy tűnt hogy most látnak elöször IRC-t!! Ha egy Eger, vagy Miskolc Rally-n tudnak 100-200 méterenként pályabírókat és biztonsági embereket rakni, akkor itt miért nem?? Itt csak ezzel volt a baj, a többi dolgot profin oldották meg, jó verseny volt, pontos volt, izgalmas volt.

Az bosszant, hogy a nézöket hordja el a szervezö minden s***nak, közben meg ö is legalább annyira saras ebben a dologban. Ennyi a problémám nekem mindössze.

A többi dolog profi volt. Talán még a rönkök amikkel bajom van, de az már 20ad rangú kérdés.

Amugy az év rally-ja címet böven elviszi.
2011-09-14 12:35:19
Abszolút külön szedtem öket! Külön is vannak említve. Csak azt kérdeztem, hogy nekik is gondolom azért megvan mondva, hogy hova kellene állniuk.
2011-09-14 12:04:49
Akkor ki szabja meg azt, hogy egy sportbíró és egy biztonsági ember hol álljon??

Rábízzák egy biztonsági cégre, akinek fogalma nincs az egészröl?? Vicc lenne, bár tipikus magyar dolog.
Nem hiszem, hogy nem egyeztetnek elöre ezekröl a dolgokról, és nem vitatják meg hogy hol is legyenek többen/kevesebben, hol figyeljenek jobban stb stb...

Ha ez tényleg nem így müködik, akkor itt nem csak most, de máskor is ugyanilyen problémák lesznek.
2011-09-13 23:11:04
Amiket leírtál, abban részben igazad van, de hagy ne kelljen már kezet csókolni neki, amikor lehordja a szurkolókat minden hülyének. Miközben az ö butasága és készületlensége végett viselkedtek úgy, és lett rendetlenség.

Szerintem a rendezö mondja meg a biztonsági cégnek és a sportbíróknak, hogy hová kell állniuk, és neki kéne felvilágosítást is adni nekik, ahogy mi a feladatuk és mikor mit csináljanak.

A többi dolgot hibátlanul csinálta, le a kalappal, nagyon pontos és fegyelmezett, rendezett verseny volt.

De a nézök biztosítása és a megfelelö biztonsági intézkedések valamint egy hangosbemondó autó hiányoztak.
Ennyi.
2011-09-13 18:11:40
1. Ha a megfelelő színvonalhoz pénzt kell szedni, akkor szedjen!!!

2. Szerintem mindenki, aki szereti ezt a sportot, befizet egy jelképes összeget, mondjuk legyen 500Ft. Az senkinek sem megterhelő, és ha számolunk, akkor nem kevés pénz az sem.

3. Az a baj viszont ezzel, hogy mint látható, egyböl 2000-3000Forintos jegyet árulnának, mint a s*** prológjukon is, ahol 3500 volt a jegy. Az botrány.

4. Szerintem mindenki, a rendezö is és a nézö is azon van, hogy itthon normális versenyt lásson, normális körülmények között. Senki sem akarja ingyen, szerintem tényleg azt az 500 Ft-ot rááldozza mindenki arra, hogy színvonalas, jó rendezvény legyen. Gondolok itt Pontosan betartott rajtidökre, és nem ETAPra kivett szakaszokra.
Ha csak ennyi kell hozzá, arra szerintem mindenki vevő!

5. Szerintem sajnos nem erröl van szó, mert máshol sem szednek belépöt, mégis normálisan van lebonyolítva minden, és minden adott egy jó versenyhez.

6. Sajnos a magyar mentalitás az, hogy ha fizetössé is tennék a szakaszokat, akkor azokból a pénzekböl nem biztonsági emberek lennének, hanem valakinek egy új autó vagy nyaraló.
2011-09-13 15:39:08
Abszolút nem gondolom, hogy én okosabb lennék nála, vagy többet tudok nála, mert nem.
Viszont aki ennyi éven keresztül rendez egy versenyt, annak tisztában kellene lennie azzal, hogy ide minden biztonsági intézkedést hatványozottan kell végrehajtani.

Ilyen bakit nem szabadott volna elkövetnie szerény véleményem szerint.

Más szurkoló is, és versenyzök is ezen a véleményen vannak, hogy itt nagyon nagyot hibáztak a szervezök, tudták mennyi emberre számíthatnak, és erre igen is fel kellett volna készülniük!!
2011-09-13 15:03:46
Hát bárcsak egyszer úgy lenne. De én a plusz pénzt nem a zsebembe tenném, hanem több biztonsági emberre és bíróra költeném. Elvégre is, a legföbb szempont a versenyzök és a nézök biztonságának a biztosítása.
2011-09-13 14:04:27
Ennyi. Végre egy versenyzö is megmondja, hogy egy nagy szervezetlenség volt az egész. Végülis ha ugy nézzük, ezzel a versenyzöket és a nézöket is veszélybe sodorták.

Legalább akkor egy bemondó autó lett volna, aki a futamok elött megmondja a parasztnak, hogy maradjon a helyén az IRC után stb stb.

Ergo, Jelen István urnak a szakállánál fogva kellene a fejét az asztalba verni!
2011-09-13 11:00:28
Akkor nem sportbírót mondok, hanem biztonsági embert! És mivel mindenki, így a szervezők is tudják/tudták, hogy sok nézö lesz, és hogy általában milyenek a nézök, ezért szerintem igazán készülhettek volna erre. Ha kell, a tripla mennyiségü biztonsági emberrel. És mint mondták, nem a hét elején kellett volna embereket keresni. Valamint 1-2 tréning is elfért volna nekik. Valamint legalább egy síp a pályabíróknak is, hogy figyelmeztessék a népet. Illetve általában mikor a futam elött eljön az ellenőrző autó, ök is meg szoktak állni, és figyelmeztetni, valamint terelni a tömeget.

Én szerintem ez lenne a minimum egy IRC futam rendezésekor! Bőven volt idejük tervezni és szervezni az egészet! Elég szomorú, hogy ennyire futotta nekik. Sajnos ha ezt az FIA látta, valamint sok panasz is érkezett emiatt, akkor nem biztos, hogy lesz a közeljövőben lehetőségünk egy ilyen rendezvényre.
2011-09-13 10:25:08
Kellett volna sportbíró is, meg biztonsági ember is. És igenis 200méterenként minimum, mert akkor biztos hogy nem lettek volna problémák a nézökkel, amire ugye a legtöbb panasz érkezett. Egy ilyen rendezvényen szerintem ez lenne az elvárható és kötelező!
2011-09-12 20:08:51
Hogyan lehetne eljuttatni valamilyen értékelést vagy észrevételt a Rendező, ebben az esetben Jelen István úrnak, ugyanis, ö azt nyilatkozta, hogy a Magyar nézöknek fel kellene nöni fejben Európához. Vagyis lefordítva buták vagyunk.

Itt mondja: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DKd4DbKcMFU

Szivesen eléállnék és elmondanám neki, hogy ha ö rendezönek vallja magát, és egy IRC futamot rendez, akkor ne 1 kilométerenként állítson 1szem "sportbírót", aki ráadásul teljesen tudatlan, és semmit nem ért a versenyhez, valamint nem tud sem fegyelmezni, sem rendet tartani, sem nézöket terelni. Ö beszél itt hogy fel kell nöni Európához??? Neki kéne felnöni, és egy ekkora lehetöséget megragadni, hogy itthon normális IRC futamot megtudjon rendezni. Erre úgy elrontotta az egészet, hogy az már botrány!!! Minimum 100 méterenként 2 sportbíró kellett volna!! CB Rádióval, stb stb... és elötte tartani nekik2-3 tréninget, mert ezek semmit sem tudtak. Semmi baj nem lett volna, ha normális, képzett sportbírókat állítanak a pályák szélére, sípokkal. Ha tudnak normálisan fegyelmezni, akkor nem lett volna semmi probléma a nézökkel. (A verekedés más tészta, azt ne vegyük ebbe bele) Ennél egy mezei bokorugratón jobb a szervezés.
Nem hiszem el, hogy aki X éve rendez versenyt, az nem tudja, hogy mennyi biztonsági ember kell. Föleg egy nemzetközi, akkora jelentöséggel és reklámértékkel bíró futamra. UGYHOGY KEDVES JELEN ÚR, NE MÁSOKAT SZIDJON? HANEM NÉZZEN SZÉT A MAGA HÁZA TÁJÁN, MERT OTT VANNAK A NAGY GONDOK!!!

Vagy az volt a cél itt is, hogy jövöre ne legyen véletlenül sem IRC futam?? Mert akkor jó uton haladunk!

A farönkökhöz meg annyit, hogy szerintem semmibe nem tartott volna öket arrébb huzni, és a helyükre gumit tenni. Ne hasonlítgassátok össze a padkával vagy olyan dolgokkal, amiken nehéz változtatni, vagy a természet ugy adta. Ezek a rönkök mozdíthatóak voltak. Mint látható is nagyon balesetveszélyesek, hiába irják fel öket, akkor is nagyobb a rizikó. Dehát ez a szervezés már csak ilyen. Én is azt mondanám kedves rendező úr: FEL KELLENE NŐNI EURÓPÁHOZ!!!!
2011-09-07 17:55:33
Köszönöm az értelmes és hasznos hozzászólásod, legközelebb ha rossz napod van, akkor ne rajtam vezesd ez le. Köszönöm. Egyébként igazad is lenne, de mivel elég sok utca van azon a részen, így lutrizni nem akartam, hanem inkább megkérdeztem. Azért lett volna fontos, mert akik jönnek velünk, a feleségek, ök merre tudnak majd kimenni. Na de mind1, legközelebb ha nem tudsz segíteni, akkor ne válaszolj, és ne minősíts másokat, bár ugye ez a forumokon elég rossza magyar szokás. Na de nem baj. Azért lásd, hogy nem bunkóságból írtam, megköszöm neked is, hogy foglalkoztál velem.

gibim3: Neked köszönöm szépen!
2011-09-07 15:56:32
Sziasztok.

Tudnátok nekem pontos információt adni arról, hogy mely utcákon zajlik az első napi kör gyors? Pontosan nem tudtam kivenni a térképről.

(A dollár utcában lesz a szállásunk, mintha az is benne lenne. :) )
2011-09-07 15:56:32
Sziasztok.

Tudnátok nekem pontos információt adni arról, hogy mely utcákon zajlik az első napi kör gyors? Pontosan nem tudtam kivenni a térképről.

(A dollár utcában lesz a szállásunk, mintha az is benne lenne. :) )
Rinya hozzászólásai
oldalanként | növekvő
 
összesen: 18 hozzászólás • 1 oldal
  
  
  
 
  
  
H K Sz Cs P Sz V
22232425 26 2728
29 30 0102030405
06 07 08 09 10 1112
13 14 15 16 17 1819
2021 22 23 242526
2024.05.01.

részletes infóink

2024.05.02-04.

részletes infóink

2024.05.04.

részletes infóink

k e d v e n c e i n k
Rallylive.hu
CarsAndGirls.hu
AutoSportFoto.sk
CarStyling.hu
WRC magazin

s t a t i s z t i k á k