RALLYCROSS VILÁG- ÉS EURÓPA-BAJNOKSÁG - Kárai Trans World RX of Hungary - 2024.07.27-28
A HUMDA veszi át a Rally Hungary promóteri feladatait
Ott voltunk a sajtótájékoztatón, ahol nagyon jó dolgokat mondtak a rallysport jövőjéről
2021-09-16
DuEn


h i r d e t é s
Összes oldal:
708791007
Napi oldal:
1436
Jelenleg:
3536
Regisztrált:
0
kiemelt partnerünk :
Peugeot Magyarország

további partnereink :

AutoDekor

BusLine

webshopunk :

duenShop.hu - a rallyongók boltjaBudapest, 2021. szeptember 15. – Az idei évtől a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. veszi át a rali Európa-bajnokság (ERC) magyar futamának promóteri feladatait. Nyíregyházán és környékén október 22. és 24. között rendezik meg a versenyt, amely az utóbbi két évben nagy népszerűségnek örvendett és izgalmas csatákat hozott. A küzdelem az idén szorosabb, mint valaha, a Rally Hungary pedig a sorozat utolsó előtti futama, így elképzelhető, hogy nálunk dől el a bajnoki cím sorsa. 

A_HUMDA_veszi_at_a_Rally_Hungary_promoteri_feladatait_2

A rali az autósport legnépszerűbb szakágaként kiemelten fontos a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. számára, amely ezért is növeli szerepét a szakágban. Ettől az esztendőtől a HUMDA látja el a rali Európa-bajnokság (ERC) magyarországi fordulójának promóteri feladatait. Ügynökségünk augusztusban az I. ZEG Rally Show szakmai partnereként vett részt raliesemény lebonyolításában, a hagyományteremtő rendezvényre több ezer ralirajongó látogatott ki. – A Zalaegerszegen szerzett pozitív tapasztalatok megerősítettek bennünket abban, hogy Magyarország helyét be kell betonozni az Európa-bajnoki sorozat versenynaptárában. Célunk, hogy az ERC-mezőny még jó néhány évig stabilan hazánkba látogasson, ez nem csupán a sorozat élmezőnyéhez tartozó versenyzőink miatt fontos, hanem a rali nagyszámú hazai rajongótábora miatt is – emelte ki Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója. 

A_HUMDA_veszi_at_a_Rally_Hungary_promoteri_feladatait_3

Az autó-motorsport népszerűsége az egész világon töretlen. Sportdiplomáciailag és sportszakmailag is örvendetes, ha a sportág jeles versenyeit vendégül láthatja Magyarország. Ez egyezik hazánk sportpolitikai célkitűzéseivel, amelynek továbbra is részét képezi minél több komoly nemzetközi sportverseny megrendezése. – Magyarország nemzetközi sportpolitikai törekvéseit a Kormány által elfogadott Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Stratégiában foglaltaknak megfelelően a HUMDA elősegíti, ezáltal üdvözöljük a döntést, hogy az idei évtől kezdve a rali Eb-futam promóteri feladatait is az Ügynökség látja el. A Rally Hungary megrendezése nemcsak sportszakmai, hanem turisztikai, idegenforgalmi és gazdasági szempontból is nagy jelentőséggel bír Nyíregyháza és a régió számára. Köszönet illeti a városvezetést, a verseny szervezőket, a promótereket és mindenkit, akik munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország és Nyíregyháza évről-évre részese lehet az Európa-bajnokság egy-egy futamának. Reméljük, hogy munkájuk révén még hosszú évekig betölthetjük a házigazda szerepét – tette hozzá Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. 

A Rally Hungary-re nemcsak Kelet-Magyarországról, illetve Magyarországról, hanem a környező országokból is nagy számban várhatunk látogatókat, ami tavaly és tavalyelőtt is élénkítette a turizmust a keleti régióban. – Amikor 2019-ben tizenhat év után a rali Európa-bajnokság mezőnye újra Magyarországra látogatott, a hazai és a nemzetközi promóter nem véletlenül választotta Nyíregyházát és környékét helyszínnek. Amellett, hogy a földrajzi adottságok tökéletes színteret biztosítanak egy aszfaltos ralifutamnak, az itteni emberek imádják az autósportot, különös tekintettel a ralira – ezt láthatta bárki, aki az elmúlt két évben megfordult a gyorsasági szakaszokon – nyilatkozta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. 

A versenynaptár egyik záró fordulója lévén arra is van esély, hogy hazánkban dől el az Európa-bajnoki cím sorsa. Az ERC állandó magyar résztvevője a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős, amely az idén az élmezőny stabil tagja. Az ERC2 kategóriában az ifj. Érdi Tibor, Csökő Zoltán páros pedig az Európa-bajnoki címvédésért ül volán mögé. – Mivel az október 22. és 24. közötti Rally Hungary a versenynaptár utolsó fordulóinak egyike, még inkább ránk irányítja a figyelmet. Itt minden párosnak a maximumot kell nyújtania, hiszen a magyar futam eredménye nagyban befolyásolja a sorozat végeredményét. Az ERC-futam mellett párhuzamosan zajlik a rali országos bajnokság évzáró futama is, amelyen szintén nagy csata várható, hiszen a bajnoki címért zajló küzdelemben többen is részt vesznek. A fentiek garanciát jelentenek arra, hogy idén ismét sok néző lesz a gyorsasági szakaszok mentén, így a hangulatra sem lehet majd panasz – mondta Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke. 

A 2020-as Rally Hungary-n még szigorú Covid-protokollnak kellett megfelelni, azonban idén hazánk sikeres járványkezelésének köszönhetően már elenyésző a korlátozások mértéke. –Kizárólag az olyan elzárt területekre való belépéshez szükséges a védettségi igazolvány felmutatása a sportrendezvényekre vonatkozó szabályok értelmében, mint a Rabócsiring. Természetesen a rendkívül népszerű rabócsiringi szuperspeciál az idén sem maradhat ki a programból, mint ahogy megtartjuk az immár hagyományosnak számító nyíregyházi, városi szakaszt is vasárnap délelőtt – mondta Őry Tamás, a Truck Race Promotion Kft. ügyvezető igazgatója. 

 
Ez a hír most jelenik meg 1659. alkalommal
  
  
  
 
  
  
H K Sz Cs P Sz V
08 09 10 11121314
15 16 17 18192021
22232425262728
29 30 31 01020304
05 06 07 08091011
2024.07.19-25.

részletes infóink

2024.07.18-21.

részletes infóink

2024.07.20-21.

részletes infóink

2024.07.20.

részletes infóink

2024.07.27-28.

részletes infóink

2024.06.21-11.05.

részletes infóink


b a j n o k s á g o k :

World Rally Championship 2024
European Rally Championship 2024
Országos Rally Bajnokság 2024
Országos Rally Sprint Bajnokság 2024
k e d v e n c e i n k
Rallylive.hu
CarsAndGirls.hu
AutoSportFoto.sk
CarStyling.hu
WRC magazin

s t a t i s z t i k á k