Nekem a Ferjáncz kocsitöréseiről is csak pozitív történetem van!
1982-ben megvettem az egyik Gr2 R5 Alpine-ját /nagyon olcsón!/ Ezért nem is nagyon zavart a dicső harcban szerzett sok kisebb-nagyobb sérülése......
A meglepetés akkor ért, amikor lecsavaroztuk a kasznielemeket, mert alattuk egy ABSZOLÚT SÉRÜLÉSMENTES! váz volt! Az eladásra "felöltöztették" a kissé törött darabokkal! /Kettőt máig őrzök!/
Nem haragudtam érte, életem egyik legszebb fogása volt........
De hogy félreértés ne essék, én a magyar VFTS-mezőnyt is imádtam. Bár a zsánerem az A-s banda volt, Koch, Csermely, Horner, Porth, Turi, és a többiek, jó lenne még ide neveket találni.
Nekem az első rally élmény a Salgó 88 (ehhez képest nem sokkal később neki is fogtunk, vitt minket a "budai szél").
Kazár, a hidas előtti rész, akkor még nem belassítózva, egy igen hosszú egyenes szakasz, és akkor jön először a Tumaliavichus (ha rosszul írom a nevet, elnézést), és csak azt hallom, hogy üvegel a végtelenségig, szétforog a VFTS, de nem veszi el, majd vesz egy iszonyatosan rövid féktávot a kanyar előtt, és befordul. Jönnek a magyarok (kb. 30 VFTS) és akkor bizony az egy km-es egyenes végén pici hörpölgetéseket szinte mindenkinél hallok. És nem gondolom, hogy rosszabb pilóták voltak a magyarok! Csak más volt a műszaki háttér, vagy az, hogy a muszkáknál olyan volt a kiválasztás, hogy ha kiesik valaki, 100-an ültek volna bele ugyanabba az autóba..persze kicsiben itthon is. De hogy haza is beszéljek, az akkori N-es kereklámpás mezőny elsőrangú volt, kamikázék sokasága a szakadt vasakban, öröm volt nézni.
Az első igazi élményem ami még most fejben van 1981 Volán Rallye,BBK futam volt.Marian Bublewic Polonéz,csesznek szerpentin balos előtt féktávon kicsit elhúzta jobbra és abból fordul gyönyörűen,de mind a négyszer amikor arra járt.Ferjáncz R5 alpina,mintha zsinóron húzták volna,Barka Zoltán BMW 2002,végig kilincsel előre,még is mindhárman eredményesek voltak.Akkor még nem is ejtettünk szót a csehekről.
Jajj de szép kép....amennyire oda meg vissza voltam a Deltáért.... pedig tört borsot az orrom alá ....
Valahol van itthon egy "Delta Airlines" - os poszterem, egy ugrató HF van rajta.
Szintén Motul-os Lancia Olaszfalu.Tésnél volt a rajt,nem messze a Bakonynánai elágazótól fentebb egy kicsit.A kocsi olyan ívet rajzolt hogy még most is borsózik a hátam.A tempó sem volt hétköznapi.Motul-os Lancia Kisbér Rallye,Bakonyoszlop-Réde gyors,murva.Kihasználta az út teljes szélességét egy íven lapjával,de nagyon gyorsan.Még hogy nem gyors ha valaki keresztben megy?Ugyan.Bár itt azért tényleg a tempó adta a megoldást.