A VW kapitánya kikelt magából Meeke diadala miatt
World Rally Championship
2016-05-24 07:42:31
Győri Kristóf
h i r d e t é s
Összes oldal:
666005535
Napi oldal:
185379
Jelenleg:
1819
Regisztrált:
0
kiemelt partnerünk :
Peugeot Magyarország

további partnereink :

Autószöv Gyöngyös

AutoDekor

BusLine

webshopunk :

duenShop.hu - a rallyongók boltja


A Volkswagen csapat vezetője szerint Kris Meeke győzelme elértékteleníti a rali világbajnokságot. Capito szerint veszélyben lehet a világbajnokság, hiszen az átlagnézőt teljesen összezavarhatja az a tény, hogy egy-egy pilóta beugrik egy futamra és simán meg is nyeri azt.

Ez azért történhet meg, mert a világbajnokság éllovasa az új szabályozás szerint a következő futamon az élről indul. Ez pedig egy murvás futamon jelentős hátrányt tud jelenteni, hiszen az elsőként rajtoló takarítja általában a pályát. Ez pedig ezúttal Kris Meekenek segített, aki a második szakaszon az élre állt és onnan végigdominálta a portugál futamot.
 
Capito szerint nevetségessé teheti ez a sportágat: "Ha olyan kaliberű pilóták mint Kris Meeke vagy Sebastien Loeb idejönnek néhány futamra, elég nagy esélyük nyílik rá, hogy nyerjenek ez pedig elértékteleníti a teljes bajnokságot, mert a közönség nem érti, hogy a vb-n vezető pilótának miért nincs esélye nyerni." Itt arra gondolt a VW Motorsport vezére, hogy a külső szemlélő számára az jön le, hogy 'Á, nem is ő az igazi világbajnok, hiszen bárki könnyedén megveri. Aki háromszor idejön egy évben, annak kéne lennie a világbajnoknak'.
 
A német szakember nem is hagyja annyiban a dolgot. A mai napon, ugyanis lesz egy WRC, a megbeszélés és bízik benne, hogy sikerül az elképzeléseit ráerőltetni a vezetőkre. Szerinte a legjobb döntés az lenne, ha a beugró pilóták takarítanák a pályát és mennének elöl és hagynák csatázni a győzelemért a vb-cím esélyeseit.
 
"Mindenki, aki eljött Portugáliába, tudta, hogy Kris fog nyerni. Ha nem hibázik, másnak nem lehet esélye. Ez volt zsinórban a harmadik futam, ahol Seb nem nyerhetett. És most megy Szardíniára, ahol újfent nem lesz esélye, hiába megy legjobb tudása szerint. Amondó vagyok, ha valaki csak egy-egy futamra jön, menjen ő elsőként a gyorsokon. Ez egy jobb és méltányosabb megoldás lenne: megadni az esélyt a világbajnoki címért küzdőknek, hogy nyerjenek, mint azoknak, akik jönnek ide meg oda. " - fejtette ki gondolatait Jost Capito. 

A Citroen igazgatója, Yves Matton nem nagyon izgatta fel magát a dolog miatt. Az Autosport kérdésére a következőket reagálta: "Nem nagyon követtem az eseményeket a hétvégén. Hol is van a probléma? Kris nem csatázik senkivel a vb-címért. Ha Sebastien bejön másodiknak (Meeke mögött) még mindig több pontot csinál, mint bárki más a bajnokságban. Nézzenek rá a ponttáblázatra, nincs miért reklamálniuk." Reagált röviden, tömören és velősen a Citroen guruja.

Forrás: autosport.com

 

Ez a blog most jelenik meg 6954. alkalommal
Share |
World Rally Championship 2016
Vodafone Rally de Portugal 2016
Portugália
hivatalos honlap
  
  
  
 
  
  
h i r d e t é s
11111
Fotóalbum címkék
Hírblog címkék
Hír címkék
Blog címkék
Videó címkék
H K Sz Cs P Sz V
0203 04 05 06 0708
09 10 11 12131415
16 17 18 19 202122
2324 25 26272829
30 31 01 02 03 04 05

b a j n o k s á g o k :

World Rally Championship 2023
European Rally Championship 2023
Országos Rally Bajnokság 2023
Országos Rally Sprint Bajnokság 2023
k e d v e n c e i n k
Rallylive.hu
CarsAndGirls.hu
AutoSportFoto.sk
CarStyling.hu
WRC magazin

s t a t i s z t i k á k