Latvala még nincs kétségbeesve!
World Rally Championship
2016-02-20 17:03:48
Győri Kristóf
h i r d e t é s
Összes oldal:
628172768
Napi oldal:
150635
Jelenleg:
978
Regisztrált:
0
kiemelt partnerünk :
Citroën Magyarország

további partnereink :
duenShop.hu - a rallyongók boltja
AutoDekor
BusLine
#1872

Egy rövid kérdezz-felelekben sok mindent elárult Jari-Matti Latvala. Nyilván nem lehet neki most könnyű, hiszen címvédő csapattársa Ogier szárnyal és Mikkelsen - bár jelentősen lemaradva - is a második helyen áll az összetettben. Míg ő pont nélkül áll egyelőre 2 verseny után.

Latvala elárulta, hogy Monte Carlóban egészen másra számított, egy nyugodt szezonkezdetet akart, ami a verseny feléig egészen jól alakult. Aztán benézett egy kanyart, odaverte a futóművet  és elektronikus problémája is lett. Meg tudták javítani, de kifutottak az időből. "Ez elég frusztráló volt." - mondta az érintett.

Aztán jött Svédország: "Próbáltam pozitív maradni. Azt hittem, hogy a győzelemért fogok harcolni, hiszen az utóbbi években ez volt az egyik legerősebb futamom. Erre egy kis ugrató után elment a front hajtás, amivel sokat vesztettünk a nap végére, miután szervíz nem volt egész nap." Másnap azonban visszaállt Rally2-vel és ment néhány abszolút időt, ami jótt tett az önbizalmának.

Elismerte, hogy nincs olyan pilóta, akinek tökéletes szezonja lenne 14 futamon keresztül. A kérdés csak az, hogy mennyire befolyásolja a teljesítményét egy-egy versenyzőnek a felmerülő probléma. Jelen pillanatban nem tehet mást, mint próbál pozitív maradni. "Persze elég cudarul néz ki a helyzet, két nullás futammal, főleg, hogy mindenki a másikat figyeli a szezon elején. De biztos vagyok benne, hogy most már csak jó fog következni."

Miután eddig még nem szerzett pontot idén, ezért a következő futamon meglehetősen hátulról indul majd. Márpedig Mexikóban ez nagy előny lehet, de mit gondol erről Latvala? "A mexikói utak elég kemények, de a tetejükön nagyon finom murva található, amitől meglehetősen csúszós lesz a pálya. Minél több autó megy végig a pályán, annál tisztább lesz az út, szóval nagy előny lehet ez nekem - persze csak, ha nem esik majd. De szerencsére ez viszonylag ritka arra felé."

És hogy mik a céljai Mexikóra? "Egy problémamentes versenyt futni. Minden másodlagos, ha sikerül hiba nélkül teljesíteni a futamot."

A megterhelő futamok között Historic ralikon való részvétellel nyugtatja meg magát (Most is éppen egy Evo 3-as Mitsubishivel VIP autóztat a Pohjanmaa ralin, Finnországban). "Nagyon élvezem a Historic futamokat, semmi nyomás nincs rajtam. Ezekkel a kis kicsapongásokkal csempészem vissza az élményt a WRC-be." Majd elárulta, hogy a futamok között nem elemzgetnek futamokat navigátorával, Miika Anttilával. Csak rövid telefonbeszélgetéseik vannak, az is csak arról, hogy ki hogy van. Inkább elmennek hokimeccset nézni.

Végül az utolsó kérdés a szakaszok előtti legújabb rutinjára vonatkozott, vagyis arra, hogy a melldöngetéssel és a combcsapkodással tartja fent a motivációját? "Ez gyakorlatilag verseny üzemmódban tart a hosszú és fárasztó etapok után. Ezzel csak újra beindítom a testem és a szellemem. Valószínűleg ezt majd megfigyelhetitek Mexikóban és a további futamokon egyaránt." - zárta a beszélgetést Jari-Matti Latvala.

Forrás: Volkswagen Motorsport


Ez a blog most jelenik meg 1777. alkalommal
Share |
  
  
  
 
  
  
h i r d e t é s
11111
Fotóalbum címkék
Hírblog címkék
Hír címkék
Blog címkék
Videó címkék
H K Sz Cs P Sz V
23 24 25 26 272829
3031 01 02 03 0405
06 07 08 09101112
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 242526

b a j n o k s á g o k :

World Rally Championship 2022
European Rally Championship 2022
Országos Rally1 Bajnokság 2022
Országos Amatőr Rallye Bajnokság 2020
k e d v e n c e i n k
Rallylive.hu
LADARACING.hu - Őrület ez...
Félelem Nélkül...
Lakihegy Rádió - FM 107MHz
Útonállók
CarsAndGirls.hu
AutoSportFoto.sk
CarStyling.hu
GYMKHANA
WRC magazin

s t a t i s z t i k á k