SlovakiaRing
MNASZ Nyílt Rallycross Bajnokság
2016-04-11 23:27:35
Rallycross OB
h i r d e t é s
Összes oldal:
536404983
Napi oldal:
104785
Jelenleg:
1232
Regisztrált:
0
kiemelt partnerünk :
Citroën Magyarország

további partnereink :
COMPLEXPRESS - Futárszolgálat
Easy Wash - a kézi autómosó
AutoDekor
RetroCuccok - Nosztalgiázz velünk
MyActionCam
#1909

 

Második alkalommal kezdődött az MNASZ Nyílt Rallycross Bajnoksága a SlovakiaRingen.  A magyar OB futam mellett az osztrák és szlovák nemzeti bajnokságok is ezen a hétvégén rajtoltak el a FIA CEZ Rallycross Bajnokságának pontvadászatával egyetemben.

A futam hatalmas média érdeklődés mellett zajlott. A rallycross szakág komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a helyszínen dolgozó média munkatársak nyugodt körülmények között folytassák munkájukat az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai motorsportág népszerűsítése érdekében.

A média mellett a nézők is komoly érdeklődést mutattak a futam iránt. Az érdeklődés nem volt alaptalan hiszen az elmúlt időszak technikai fejlesztéseinek köszönhetően soha nem látott erősségű mezőny állt a SlovakiaRing rajtvonalára, felvonultatva több olyan pilótát is akik, a FIA ERX mezőnyében is rajthoz állnak 2016-ban.

Minden kategóriában látványos és izgalmas előfutamok és helyosztók után születtek meg a végeredmények. A legtöbb kategóriában papírforma, míg néhányban meglepetés győzelem született, de minden esetben a legjobb helyre kerültek a győzelmi babérkoszorúk.

Junior Kupa küzdelmeit Hangodi Bendegúz nyerte meg, miután az előfutamok során nagy csatában Harkányi Mátéval megszerezte a kategória döntőjének első kockáját. A döntőben tovább folytatódott a Hangodi vs. Harkányi csata, de Takács Bence remek versenyzéssel befurakodott a két csatázó közé és megszerezte első dobogós helyezését.

A legnépesebb mezőnyt a Magyar Kupa vonultatta föl a hétvége soránSzámos meglepetés győzelem született a kategóriában, miközben látványos és izgalmas csaták is zajlottak előfutamokról, előfutamokra és a helyosztók során is. A Magyar Kupa küzdelmeit Pleiveisz Tamás nyerte meg. A második helyen Lakatos Lénárd ért célba. Mindketten 1400 köbcentis Suzukival érték el az eredményüket. A harmadik helyre Perendy Péter érkezett meg 1600 köbcentis Suzukijával. A Magyar Kupa - Opel Astra Divízióját Szabolcs Róbert nyerte meg, Vígh Levente és Pallag-Bozsák Csaba előtt. Meglepetés győzelem született a Magyar Kupa - Suzuki Divíziójában! Lakatos Dominika nyert egy hajszállal Kailbach Gergely előtt. A harmadik helyet Majerszky Gábor szerezte meg végül.

SuperTouringCar -2000 kategóriában izgalmas csatára volt kilátás Luigi és Roman Castoral között. Az első szabadedzés, amelyet Luigi nyert jelezte, hogy az új motorral a Ford Puma harca készen áll a harcra. A második szabadedzést Castoral nyerte. Az első előfutamot Castoral nyerte. Luigi saját futamának második körében "kerekét törte". A harmadik előfutamra Luigi még visszatért, amit meg is nyert, de nem tudta veszélyeztetni Castoral kategóriagyőzelmét. A magyar színeket Góth Viktor mentette meg, aki végül harmadik helyen zárta kategóriaküzdelmeket. A második helyet Jakub Bittman szerezte meg, míg a bajnoki címvédő Roman Castoralé lett a kategória első helye.

 SuperTouringCar +2000 kategória első időfutam remekül indult az első OB futamát teljesítő Tajmel Tibor számára, amit megnyert a magyar pilóta. Tajmel Tibit a hétvége során kategóriatársa Csendes Zsolti mentorálta a hétvégén. Csendes Zsolt Asconájának váltója rakoncátlankodott, miután a váltóban lefogazott a harmadik fokozat. Tajmel egy, sima egy fordított "díszítősorral" hozta az előfutamokat, majd a döntőben a negyedik helyen zárt. A kategória dobogós pozícióit külföldi pilóták szerezték meg Oliver Gruber, Miroslav Pospichal, Patrick Breiteneder sorrendben.

Az S1600 kategóriában mindössze hatan álltak rajthoz az első előfutamban, amelyben a bajnoki címvédő Szíjj "Jolly" Zsolt az egyik kanyart elvétve felborította Suzuki Swiftjét. A bajnoki címvédő számára ekkor ért véget a szezonnyitó. A harmadik előfutamra Josef Susta nem tudott felállni a rajtrácsra, míg Révész Bálint neve mellé DNF került. Mindössze hárman maradtak a fiatalok! A kategóriát Kovács Marcell nyerte meg Marton Gergely és Gerencsér Dávid előtt.

A királykategóriában - Supercar - remek mezőny állt össze. Számos pilóta nem csak a hazai bajnokságban, hanem a FIA ERX Supercar kategóriájában is rajthoz fog állni idén. Az első két időfutamot követően Kiss Pál Tamás, Pucher, Vass, Csucsu, Eder és Defler voltak a legjobb hatban. Technikai problémái miatt Kárai Tomi az Audi A1-sel nem tudott a legjobbak közé bekerülni, miközben Wieszt Jankónak és Csucsunak is váltóproblémái voltak. Harsányi Zoli hengerfejes motorral, míg Simon Zoli Mitsubishijének motorterének kigyulladása miatt adta fel a futamot idő előtt. A harmadik előfutamot Kiss Pál Tamás behúzta, hibátlan mérleggel, mögötte Csucsu és a teljes szombati napot kihagyó Wieszt Jankó végeztek. Az első elődöntőt követően Kárai Tomit egy vitatott manőverért kizárták. A döntőben Kiss Pál Tamás hibátlan teljesítménnyel zárva a hétvégét győzött az osztrák Max Pucher és a főnix madárként feltámadó Wieszt Jankó előtt.

Összegezve az eseményeket, óriási érdeklődés mellett zajló. izgalmas és látványos szezonnyitón van túl a szakág. A következő verseny az Oláh-Gumi Nemetközi Rallycross Parádé a 20 éves RabócsiRingen zajlik majd Húsvétkor, 2016.március 27-28-án Máriapócson.  A futam az OB mellett CEZ futam is egyben!

 

 

matezsoltee

 

 

Ez a blog most jelenik meg 868. alkalommal
Share |
  
  
  
 
  
  
h i r d e t é s
Fotóalbum címkék
Hírblog címkék
Hír címkék
Blog címkék
Videó címkék
H K Sz Cs P Sz V
2324 25 26272829
30 01 02 03 040506
0708 09 10 111213
1415 16 17181920
2122 23 24 25 26 27
2020.12.05-06.

részletes infóink

2020.12.04-07.

részletes infóink

2020. #maradjotthon

részletes infóink

b a j n o k s á g o k :

World Rally Championship 2020
European Rally Championship 2020
Mitropa Rally Cup 2020
Országos Rallye Bajnokság 2020
Országos Amatőr Rallye Bajnokság 2020
k e d v e n c e i n k
Rallylive.hu
LADARACING.hu - Őrület ez...
Félelem Nélkül...
Lakihegy Rádió - FM 107MHz
Útonállók
CarsAndGirls.hu
AutoSportFoto.sk
CarStyling.hu
GYMKHANA
WRC magazin

s t a t i s z t i k á k