N1-es Trabi max. 15 db volt,N3-ban voltak 60 feletti indulók. 90-ben Veszprém volt a legkeményebb:emlékeim szerint Szilágyi Janiék(a horvát bajnok) A-s Trabanttal estek a fák közé,vagy inkább a fák tetejére Kabhegyen.Talán a navigátora sérült meg nagyon súlyosan.Órákig állt a verseny aztán néhány széria Trabit még sikerült összetörnötök. Abban az évben a balatonföldvári R II-es futam volt még ilyen "felezős" N1-ben.Mi pl. az első gyorson nem a célvonalon haladtunk át(módosították a cél előtti útvonalat,de nekünk nem szólt erről senki).A híd után ugyan átmentünk egy gyanús szalagon,de a felírtak szerint haladtunk.Így a célvonallal párhuzamos fasorban mentünk el a cél,meg a bírók mellett.Ezután mindenhol el akarták venni a menetlevelünket,közölvén,hogy ki vagyunk zárva.Mi meg nyomtuk végig,az utolsó gyors vége felé aztán tetőn érkeztünk egy árokba.Valahogy begurultunk a célba,ott meg nevettek a sportbírók,hogy gyerekek olcsóbb lett volna ha időben kiálltok. Na ezen a versenyen volt előfutó Lipi a Lanciával.(csak R II-es futam volt)
" Volt olyan verseny 90-ben rally 2-ben N/1-ben, ahol a kategória fele feldőlt "
Még az év végi utolsó versenyen, Árpádtetőn a mezőny után végiggurulva is látott az ember annyi bádogot az erdőben hogy győzte számolni...
Egy Árpádtetőn, amit gyagyára lehetett tréningezni, 60-as évektől tradícionális Mecsek-Rallye 'kellék', ott a sok régi sztori, ki-hol-miért dűlt be, nagy esések után nevesített kanyarok, 'oszt' mégis
Nekem a 64-es szám rémlik abból az évből valamelyik versenyről, szerintem ez volt a 'Zsiguli-rekord' rallye II-ben anno, ennyi 'szovjet' N1-es induló volt, nagyrészt kereklámpás, 2105 még alig + néhány GTi Suziki.
Üdv, én is úgy tudom, hogy a Grudzinál csukódott az autó, de részleteket nem tudok, talán a Balog Gabi, akinél előttem volt, ő mintha tudna, majd rákérdezek.
Suzi, meg építgetünk egy Szamcsit is nosztalgiából, nem tudom, miért elölhajtósak, így alakult.
Nincs, sőt én ezt 21 éven át eltettem a tudatalatimba, mert akkor hallottam, hogy voltunk a tévében, de azóta sem jutott eszembe, kösz a tippet, hátha a Peti be tudja szerezni.
Szia Lion!
Most hogy mondod, AND-t is csúnyán összetörték egyszer, ha jól sejtem még Grudzinskiék. Erről nem tudsz valamit?
Most milyen autód van? Suszka?
Nem vonz már a hátulhajtós?
Üdv.
Micron Rallye máriahalom,ennek is majdnem rossz vége lett pár km-el lejjebb sok lett és az oldalára állitottuk a paripát Ricsi kicsit benézte meghát magasan volt az adrenalin,szerencsére ott is voltak nézők.
TV-s ismeretségem van majd rákérdezek az archiv felvételekre.Azon a Veszprém Rallyen ti is beestetek ha jól emlékszem.
Ez is '90-es kép,Micron Rallye,első gyors,ugye?Egyébként az MTV archívumában is biztosan sok használható rallye-s anyag nyugszik,ha a vágatlan felvételeket is megőrizték(nem értek hozzá),lehetne csemegézni belőlük.Nincs valakinek ilyen ismeretsége?
Tomi!
Sajnos nincs meg a felvétel,sőt még csak nem is láttuk,de nagyon megnézném mert belülröl nagyon extrém volt.Olaszfalun volt az eset a rajt után pár km.rel egy lejtős J1-ben fölusztunk az aprómurván,/ 4-ik ben/ aztán feldöltünk és a nedves füvőn nagyon jól csúszott a trabant tető .Sok méter után a fák közt áltunk meg,majd a nézők visszaboritottak minket és a doki mondta nekik,hogy az aprolékot szedjék össze/hátsó szélvédő,szélvédő gumi stb./ és tegyék be a csomagtartóba mer az kell neki.
Ez a fotó nem ott készült.
Mi annak idején együtt versenyeztünk széria Trabantokkal. Amikor Tornyai Ricsi előbb említett esése volt,Horváth Peti navigált neki és éppen egymás ellen küzdöttünk. Aztán adtunk-vettünk egymásnak/egymástól versenyautókat.
Tehát én is jól ismerem őket,ráadásul azokból az időkből amikor a mostaninál is bevállalósabbak voltak.
Nekem is így sikerült meg ismerkednem Jotival és Fanatic Petivel.Mondhatom nem csalódtam mert jó arcokat sikerült meg ismerni.Mellesleg közben még versenyeztünk is.
Hát valami olyasmi.Én a régi időkben láttam őt versenyezni, de személyesen még nem ismerjük egymást.Tehát örömmel jelentem,hogy egyrészt-mint látható-a neten sem üres a fészek,másrészt ennek segítségével az itt írogatók személyesen is találkoznak.
Zsolti,köszönöm a reklámot,a jutalékod már a számládon van... Phil(a rejtélyes körülmények között kitiltott Phil) szombaton jön műhelylátogatásra,meg némi pletykálkodásra.