Az egy dolog, hogy a mezőny foghíjas. Viszont, ha megoldható lenne, hogy jöjjenek külföldiek, milyen szintű versenyzőket hívnánk? Az hogyan magyarázható el egy külföldinek, hogy tulajdonképpen mi is nálunk a R2? Hiszen az "első osztály" nálunk az ORB mezőnye. A R2 korábban másod osztály volt, de ma már mindenki azt mondja, nem az, hanem ugyan olyan kvalitású versenyzőkkel, egy "takarékosabb" sorozat. Akkor most nálunk két bajnokság fut egymás mellett? Hát....
" Ennek a motoros-deszkásnak olyan Bányász feje van "
Nemtom, lehet...ment ő mindenféle 'libaóllal', hátulfötrőssel, előlfötrőssel, összkerekessel....nem nagyon csodálkoznék ha ő az, mit neki egy ilyen hátulhajtós deszka
Azért mára sajnos elég foghíjas lett a R-2.Pedig mikor még apukám vitt versenyre akkor még ugye túra néven futott meg mikor már önállóan jártuk az országot(90-s évek)Volt mezőny rendesen,nem hogy bajnoknak nem volt egyszerű lenni de még a pont szerzés is nagy fegyver tény volt akkoriban.Jó persze ma még nehezebb pénzt szerezni mint akkor,ezért nem tartanám ördögtől valónak a külföldi versenyzők megjelenését.
Zsolti70! Valószínű ma sem lenne akadálya, hogy külföldiek is rajthoz állhassanak. Gondolom csupán pénz kérdése, úgy rendezői mint versenyzői oldalról.
Az évszámokkal sajnos én is bizonytalan vagyok, de az biztos, hogy 1975-ben Jároka-Gyuris nyerte a FŐTAXI-Wynns-t.
És mivel megtaláltam az 1977-es kiírást, amiben megint titkos útvonal szerepel, vagy '75, vagy '77 lehetett.
Sziasztok! Ámulok-bámulok és irigykedem! Nagyon jók a sztorik, képek! Minden nap olvasom a topicot! És irigykedem, nekem az első élményem 93 Salgó... de fater mindig meséli a békebeli sztorikat.
Na, csak azt akartam kérni ha van képetek az Y mintás Stomilról linkeljétek. Köszike. Üdv.
Az évszámot illetően igazad lehet, de a sztori az igaz. A Gyuris mesélte a Szpariban. (Spartacus az egy egyesület a világ legjobb egyesülete volt, minden hétfőn filmvetítés a Zima hozta a filmeket a legújabb rallye és egyéb versenyekről természtesen 16 mm-es kerregős angol nyelvű, 100-150 néző a terem zsúfolásig)
Szerintem '75-ben lehetett ez, akkor volt titkos az útvonal. "Veszélyes" kanyarok előtt piros zászlóval.
Pilisvvár-Csobánka hidasban mégis egymás hegyére-hátára estek.....
'76-ban lehetett tréningezni már ezt a Kiályrét-Kóspallagot
Emlékeim szerint ez egy titkos verseny volt.Éjfélkor indult a Hősök teréről, Lenin apánk indította útnak a mezőnyt. (ott volt a Lenin szobor)
Óriási sztorik voltak, mint pld. a Járóka/Gyuris páros esete. Gyuris Pista egy ízig vérig dörzsölt navigátor hírében állt.Az eset ezen a versenyen eset meg. Pista kiválóan tájékozódott ezt tudta mindenki róla ezért egy ilyen titkos versenyen, ahol a navigátorok többsége azt se tudta hol jár jó megoldásnak tűnt hogy rátapadjanak a Pistáékra. Egy idő után egész konvoj alakult ki mögöttük, amikor is Pista hirtelen megálljt parancsolt a spannjánnak a Járókának, aki persze azonnal megállt és kérdezte, hogy mi van . Pista mondta, hogy nyugi csak megnézi a motort, persze az egész mezőny megállt és látva, hogy Pista elkezd a Skoda motorterében matatni kérdezték, hogy mi van, mire Pista mondja, hogy felforrt a motor, de Ti csak menjetek tovább egyenesen majd megyünk mi is. Ahogy az utolsó autó is eltűnt Pista lecsapta a motorháztető és visszaülve az autóba hátrararcot parancsolt és a 200 méterre lévő elágban elfordulva időben beértek az IE-re. a többiek lehet, hogy még mindig a Börzsönyben keresik a gyorsokat. A kategória kipipálva,hát így mentek akkor a dolgok.