Bükfürdő előtt mondták
2011-06-02
interjúk • Susán Viki
h i r d e t é s
Összes oldal:
536057449
Napi oldal:
39644
Jelenleg:
766
Regisztrált:
0
kiemelt partnerünk :
Citroën Magyarország

további partnereink :
COMPLEXPRESS - Futárszolgálat
Easy Wash - a kézi autómosó
AutoDekor
RetroCuccok - Nosztalgiázz velünk
MyActionCam

Hungarian Virtual
Dirt Rally 2.0 Championship 2020
a bajnokság végeredménye
1. Suborits Péter
Volkswagen Golf GTi R5
654
2.
Kasza Kristóf
Volkswagen Golf GTi R5
638
3. Bartók Vince
Ford Fiesta R5
514
4.
Molnár Alex
Volkswagen Golf GTi R5
457
5. Tóth Patrik
Volkswagen Golf GTi R5
428
6. Szőcs Attila
Volkswagen Golf GTi R5
416
7. Biró-Ambrus R.
Volkswagen Golf GTi R5
399
8. Fónagy Kristóf
Volkswagen Golf GTi R5
366
9. Somogyi Máté
Volkswagen Golf GTi R5
282
teljes táblázat
World Rally Championship 2020
a hatodik futam,
Rally Italia Sardegna után
1. Elfyn Evans
Toyota Yaris WRC
111
2. Sebastian Ogier
Toyota Yaris WRC
97
3.
Thierry Neuville
Hyundai i20 Coupe WRC
87
4.
Ott Tanak
Hyundai i20 Coupe WRC
83
5. Kalle Rovanpera
Toyota Yaris WRC
70
6. Teemu Suninen
Ford Fiesta WRC
44
7. Esapekka Lappi
Ford Fiesta WRC
38
8. Dani Sordo
Hyundai i20 Coupe WRC
26
9. Craig Breen
Hyundai i20 Coupe WRC
25
teljes táblázat
European Rally Championship
a negyedik futam,
a Rally Hungary után
1. Alexey Lukyanuk
Citroen C3 R5
116
2. Oliver Solberg
Volkswagen Polo GTi R5
89
3. G. Munster
Hyundai i20 R5
83
4. E. Llarena
Citroen C3 R5
50
5. Craig Breen
Hyundai i20 R5
43
6. Herczig Norbert
Volkswagen Polo GTi R5
36
7. Erik Cais
Ford Fiesta R5 MkII
36
8. A. Mikkelsen
Skoda Fabia R5
35
9. Miko Marczyk
Skoda Fabia R5
34
teljes táblázat
World Rallycross Championship
8 futam után
1. J.Kristoffersson
Peugeot 208
219
2. M.Ekström
Audi S1
192
3. Timmy Hansen
Peugeot 208
163
4. N. Grönholm
Hyundai i20
147
5. Kevin Hansen
Peugeot 208
135
6. Robin Larsson
Audi S1
122
7. A.Bakkerud
Renault Megane RS
121
8. Timo Scheider
Seat Ibiza
92
9. Anton Marklund
Renault Megane RS
90
teljes táblázat
Országos Rallye Bajnokság 2020
az ötödik futam,
a Nyíregyháza Rally után
1.
Hadik András
Ford Fiesta MkII R5
103
2.
Turán Frigyes
Volkswagen Golf GTi R5
92
3.
Vincze Ferenc
Skoda Fabia R5
92
4. Velenczei Ádám
Skoda Fabia R5
91
5.
Klausz Kristóf
Ford Fiesta R5
57
6. Német Lackó
Skoda Fabia R5
44
7. Csomós Miklós
Skoda Fabia R5
42
8. Osváth Péter
Skoda Fabia R5
37
9. Balogh János
Ford Fiesta MkII R5
32
teljes táblázat
Országos Rallye Challenge 2020
az ötödik futam,
a Nyíregyháza Rally után
1.
Rongits Attila
Mitsubishi Lancer Evo IX R4
134
2. Gyarmati Ariel
Mitsubishi Lancer Evo IX R4
106
3. Bacsa Tamás
Mitsubishi Lancer Evo IX R4
95
4. Tajmel Tibor
BMW
65
5. Szilágyi Patrik
BMW
43
6.
Veréb Zoltán
Lada VFTS
41
7. Kocsomba Károly
BMW
35
8. Neukirchner A.
Honda Civic Type-R
28
9.
Bodogán Ferenc
Lada VFTS
28
teljes táblázat
Peugeot 208 Rally Cup Hungary
az ötödik futam,
a Nyíregyháza Rally után
1.
Német Gábor
Peugeot 208 R2
42
2.
Hangodi Bendegúz
Peugeot 208 R2
36
3.
Maricsek Miklós
Peugeot 208 R2
31
4.
Hibján József
Peugeot 208 R2
16
5. Viszló Csaba
Peugeot 208 R2
15
6. Tábori Ákos
Peugeot 208 R2
5
teljes táblázat
Országos Rallye2 Bajnokság 2020
az ötödik futam,
a Pálháza Rally után
1. Foczkó Ákos
Lada VFTS
131
2. Janovich Roland
Lada 21011
94
3. Ruszó Krisztián
Opel Adam R2
80
4. Szetei Norbert
Citroen C2 R2
56
5. Péter Pál
Honda Civic Type-R
41
6. Berta József
Honda Civic Type-R
35
7. Baksai László
Lada 2107
32
8. Ifj.Fogarasi Attila
Honda Civic Type-R
32
9. Mészáros Zsolt
Peugeot 208 R2
29
teljes táblázat

bukfurdo_elott_mondtak_1

Megkérdeztünk ismét néhány versenyzőt, hogyan állnak az első murvás verseny előtt a felkészüléssel. Volt akit ebéd közben, másokat a teszt közben sikerült megzavarnunk. Rögtön megállapíthattuk viszont azt is, hogy Spici villámgyors, mert egész nap sehogy sem sikerült őt utolérnünk, így őt majd csak a verseny végeztével faggatjuk!

Kazár Miki: "A pályabejárással jól állunk, a teszt is jól sikerült. Az autónál is megvannak a megfelelő beállítások, meg vagyok elégedve. Van mindenféle gumink, majd meglátjuk, hogy melyiket fogjuk felrakni, ami nagyban az időjárástól függ, de megígértem azt is, hogy Asira fogok hallgatni! Sokba került az a miskolci önfejűségem, hogy nem hallgattam Asira. Ezeket a pályákat nagyon szeretem, minden happy, annyi a negatívum, hogy most nem tudok hazamenni gyereket fürdetni, de így talán jobban rá tudok hangolódni a versenyzésre. Végre kipihenem magam éjjel is talán! :-) A végeredményt illetően az elejével lennék elégedett, ha az első ötben végeznénk."

Bútor Robi: "Nagyon jóízűre sikerült a teszt, az egri feelingek jöttek elő újra. Azt gondolom, hogy mindenki okult a miskolci esetből és sikerült ezeket a teszten bekövetkezett hibákat most kijavítani. Remélem, hogy a verseny vonatkozásában is majd ugyanezt mondhatom el. Egyelőre nagyon jól érzem magam az autóban, jónak érzem, 60 km-t teszteltem, jók a beállítások, kipróbáltunk többfélét és úgy gondolom, hogy a végére megtaláltuk a megfelelőt. Most mentem először murván S2000-essel, úgyhogy teljesen frissek az élmények és a nulláról kezdtük a felkészülést, hiszen semmi ilyen tapasztalatunk nem volt eddig. Az alapbeállításban a francia mérnökre hivatkoztam és onnan próbáltuk rám hangolni. Bízom benne, hogy sikerült megtalálni az ideálist… aztán, hogy az idők majd mit mutatnak, az már egy másik kérdés! :-) Új motor van az autóban, olyan, mint az egri versenyen is volt… érezhetően jobb, mint Miskolcon volt. Könnyedén ment most ez a teszt, jóízűen, görcsmentesen, így tényleg csak azt mondhatom, hogy egyelőre minden rendben van!"

Krózser Menya: "Abszolút pozitívan tekintek ismét a verseny elé! Az autó hozta azt, amit a murván elvárunk tőle. Sikerült jól beállítani, ez a tesztpálya megfelelő volt ehhez. Nagyon-nagyon várom ezt a versenyt! A pályákat illetően nagy csoda nincs, nagyon jók, a szokásosak. Az időjárás szerintem változékony lesz, így a gumival azért kicsit mellé lehet majd nyúlni, de én azt mondom, hogy ezek a pályák nem annyira érzékenyek, mint például az aszfalt, ahol felraksz egy slicket és ha leesik az eső, akkor nem tudsz menni. Nyilván a legoptimálisabb gumit itt sem egyszerű megtalálni, de rajta leszünk az ügyön, nem félek ettől a feladattól sem! Ha megfelelő gyorsan tudok menni, akkor szerintem nem lehet problémánk!"

Pethő István: "Nagyon örülünk az első murvás versenynek, a pályákat felírtuk, átnéztük, leporoltuk a régi itinereket. Sajnáljuk, hogy a régi pályák most sem szerepelnek a programban, de ezeket is szeretjük, főképp a második napi gyorsokat! Itt volt a mérnök, beállítottuk az autót, elég jól gyorsul a kocsi, szeretnénk egy előkelő helyezést elérni, de majd meglátjuk, hogy mit hoz az első nap vége. Köszönjük Sarek Rostivlavnak, a mérnöknek a segítséget és a jó beállítást, a támogatóinknak pedig, hogy itt lehetünk és újra versenyezhetünk!
Dr. Varga Attila: "Az autóval a mai teszten mentünk először murván, nagyon kellemes, jó benyomásokat keltett. Megpróbálunk új gumival menni, Michelin-re esett a választás, jónak tűnik. A pályák most nagyon-nagyon porosak, ha egy kis zápor esne rá, az talán még használna is nekik. Ha pedig nem esik, akkor ilyenek maradnak, valójában nincs ezzel semmi gond! Szerintem gyorsultak a pályák a tavalyihoz képest, mert most keményebbnek tűntek, ez pedig csak használni fog a látványosságnak. A körgyorsot illetően kíváncsiak vagyunk, hogy a körbe-körbe menésnél, ha nem lesz szél, akkor az milyen érdekes helyzetet teremt majd… de hát, akkor mindenkinek ugyanaz lesz!"

Lévai Ferenc: "Jól állunk, az autót ma reggel sikerült tesztelni, itt a lakhelyem környékén találtunk egy pályát, ami hasonló jellegű, mint ami a hétvégén is vár ránk. Az autó tökéletes, egy új beállítást próbáltunk most ki. Az autó sokkal kezelhetőbbé vált, mint amilyen tavaly volt, hiszen akkor egyik murván sem voltunk megelégedve az autó viselkedésével. A pályák a szokásosak, semmi újdonság. A prológra kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz! Nem vagyok egy prológmenő, de ha sokan lesznek, akkor azt is szoktam élvezni. Bízom benne, hogy nem fog esni az eső, vagy esetleg futó záporokkal megússzuk. A hétvégi eső azért ott hagyta a nyomát a pályákon, de az is látszik, hogy miután elállt az eső, pár óra múlva már újra porzik. A Hondával még száraz körülmények között nem is mentünk ezeken a pályákon, de nagyon bízunk benne, hogy ezúttal ezt is kipróbálhatjuk!

Pryma Zoltán - Kerekes József: "Nagyon jó időjárásra számítunk mindenképp. Egyrészt azért, mert ezt ígérik, másrészt pedig, mert tényleg annyira jó állapotúak a pályák, hogy kár lenne értük! Például ezen az Acsád-Szelestén én nem is emlékszem rá, hogy volt-e ennyire szép állapotú, helyenként olyan, mint egy idős, nem használt aszfalt. A felkészülésből még van hátra, most nagyjából a 70 %-ánál tartunk. Haladunk és nagyon jó minden egyelőre! Teszteltünk már egyet Káldon a tesztpályán, szaladtunk pár kört. Az autó a szokásos hibátlan, nem tudunk rá panaszkodni. Egyetlen apró hiba, hogy jön befelé a kocsiba a por, de hát ez egy poros verseny, ezért jöttünk, úgyhogy csak jöjjön! Az eredményt illetően újra a szokásos középmezőnybe várjuk magunkat.

Hideg Krisztián: "Nagyon-nagyon várom már a versenyt és hogy végre mehessek a kocsival! Itt állunk már a teszt előtt, az utolsó simítások vannak már vissza. Vasárnap dőlt el, hogy indulni tudunk, így hétfőn-kedden kellett megszerveznünk a kétheti munkát, így elég fáradt a csapat és mi is. 2 nap alatt: pályafelírás, tréning, teszt, holnap gépkönyvezés, adminisztratív átvétel, technikai átvétel, még tréning és még plusz a prológ… úgyhogy nem unatkozunk, az az igazság! Hogy mire számítok? Nem szeretek verseny előtt esélyt latolgatni, még egyelőre az autónak a hangját sem hallottam…"

Bujdos Miki: "Most készülődünk a tesztre, megpróbáljuk beállítani az autót, hogy nagyon-nagyon gyorsak legyünk! A pályák nagyon tetszenek, végre murva! Próbálunk gyorsak lenni, hogy behozzuk a lemaradásunkat, kicsit hátra csúsztunk, de majd most! Majd most virítunk! A mai időjárással kiegyeznék a hétvégére is, ilyen épphogy csak süt a nap, ez nagyon jó lenne. Az esőt jó lenne megúszni, főképp mert mi gumival is úgy készültünk, hogy száraz idő lesz, így mindenképp az lenne az ideális! Nagyon sok nézőt várunk és reméljük, hogy szurkolnak nekünk! A prológ? Mostanában azért már jól teljesítünk, rendben lesz az! 

Herczig Norbert: "Breaking news :-) Nagyon finom a pizza, épp ebédelünk a srácokkal. Nemzetközi kis csapat jött össze, hiszen az autó cseh, a mérnök belga, a szerelők olaszok, és itt vagyunk mi magyarok. De az olaszoknak is ízlik a pizza! Reggel korán kezdtük a tesztet, megcsináltuk a beállításokat, rengeteg félét kipróbáltunk. Jó volt, hogy ugyanaz volt a tesztpálya, mint a tavalyi évben is, így volt viszonyítási alapunk. Készen állunk a versenyre! Hogy mit remélek? Hogy eggyel előrébb végezzünk, mint tavaly! Az időjárást tekintve nekem most tényleg mindegy, hogy mi lesz. Szárazra és esőre egyaránt felkészültünk, tapasztalatunk is van mindkét időjárásra…"

Matics Misi: "A pályák talán most vannak a legjobb állapotban, szerintem a múlt hétvégi - pályabejárás előtti - esőzés jót is tett nekik, jól meg lettek tömörítve. A pályák minősége tökéletes! Tesztelésre most sem jutott időnk, majd próbálunk még egy féktávot és ennyi! Mindig igyekszünk tökéletesen felkészített autóval rajthoz állni, reméljük most is így lesz, a kocsi jónak tűnik, aztán a versenyen majd kiderül. Bízom benne, hogy nem lesz eső, száraz pályákat és nem túl meleg versenyt remélek. Nem szeretnék sárban dagonyázni, mert utána nehéz lemosni az autót! :-)

 

Ez a hír most jelenik meg 3592. alkalommal
Share |
Magyar Országos Rallybajnokság 2011
Prince Groupama Garancia Bükfürdő Rallye 2011
  
  
  
 
  
  
Fotóalbum címkék
Hír címkék
Videó címkék
Fotóalbum címkék
H K Sz Cs P Sz V
1617 18 19 202122
2324 25 26272829
30 01 02 03 040506
0708 09 10 111213
1415 16 17181920
2020.11.28.

részletes infóink

2020.12.05-06.

részletes infóink

2020. #maradjotthon

részletes infóink

b a j n o k s á g o k :

World Rally Championship 2020
European Rally Championship 2020
Mitropa Rally Cup 2020
Országos Rallye Bajnokság 2020
Országos Amatőr Rallye Bajnokság 2020
k e d v e n c e i n k
Rallylive.hu
LADARACING.hu - Őrület ez...
Félelem Nélkül...
Lakihegy Rádió - FM 107MHz
Útonállók
CarsAndGirls.hu
AutoSportFoto.sk
CarStyling.hu
GYMKHANA
WRC magazin

s t a t i s z t i k á k