" Fúúúj mindenhol ez a Nyugat-imádat! "
Jelentem, nálam Kelet imádat
Brundza mögött 16-os rajtszámmal a csehszlovák Sivik Renault-17Gordinija látszik még.
Számomra érdekes, hogy Krupa, Csubrikov, Sivik egy évvel előbb kapták meg a 17Gordinit mint Ferjáncz, egyébként rendszerint nagyjából ugyanakkor 'osztogatta' a Renault az újabb autóit Kelet-Európában.
Ez a Tátra-rali volt '75-ben a BBK utolsó futama, és hellyel-közzel ugyanezt a mezőnyt láthattuk a '75-ös VOLÁN-Rallye-n is.
Historyfun! Biztos azért, mert Pirelli elvtárs valami örmény disszidens volt, és ápolta az otthon maradottakkal a kapcsolatot.
Hülyeséget félretéve. A Skodának már ekkor volt Angliában márka-képviselete. Hivatalosan árúsították az S100 jobbkormányos verzióját a '70-es évek elejétől.
tibi23! Tényleg csak a pontosság kedvéért...
Utána néztem, mert hátha tévedtem. Remélem nem haragszol, de maradjunk az én verziómnál, azaz
Alpine (1961-73)
12-es (1969-80)
17-es (1971-80)
Zárójelben a gyártás évei -tól-ig.
forrás: Wikipédia, és Liener Gy. Autótipusok c. könyve.
Talán a 10-re gondoltál, az volt a 8 és az Alpine között.
OFF
Duen! a linkelést direkt ugy irtam/irom később könyebb viszakeresni, az emotikonokra irta hogy még mindig csak akkor müxik jol ha rákattintok.
ON
Ha már szóba került Ferjáncz és a rönók. Ebbe a csomag az egyik oldalon található egy cikk, ami arról szól hogy milyen kalandos úton választódott ki az audi quattro 86ra.
Ezen kívül van még benne 85ös végeredmény, 86os alap kiírás és versenynaptár.
Historyfan, ott a pont! Hibátlan megfejtés, nem gondoltam hogy még lesz, aki emlékszik erre.............
Bizony ez a Dacia az, egy évadot mentek vele, utána lett az enyém. Még sok évig szolgált engem hüségesen, kapott 1,6-os motort, és utoljára így hegyiztem vele. Hiszitek, vagy nem, jóóóó autó volt!
Fúúúj mindenhol ez a Nyugat-imádat!
(ne tessék feledni a '70-es években vagyunk)
Íme egy fotó a testvéri szovjet ipar nagyszerű termékéről.
(hoppá Cibié lámpák?)