" Már régebben irtam szerintem, de megismétlem magam.
Ingyen vállalok vhsről DVD-re másolást, rajtlisták, ujság cikkek, dokumentumok scannelését (esetleg kép scannelést fotóról, csak mezei scannerem van, nem ilyen dia/film scanner.) "
Kezdetnek talán megteszi ha csinálsz egy picasa(v mittudomén) albumot, bedobod a jelszót a közösbe és mindenki elkezdheti oda feltölteni a dokumentumokat, így viszonylag gyorsan hozzáférhetővé válik bárkinek.
Én is szívesen bedobnék sok régi rajtlistát stb. a közösbe, ha ezáltal nekem is csurran-cseppen valami amit még eddig nem láttam
Anno ugye ilyesmi volt a Kádár-rendszer - mindent a közösbe - talán most nekünk működik majd
Emlékszel mikor-hol készült az a fotó Jaroszewicz-ről ?
Meg vagyok akadva, eddig úgy tudtam csak a 75-ös VOLÁN-Rallye-n hajtott Abarth-ot nálunk, de ott fehér a Fiat.
'76 VOLÁN-Rallye-n már piros volt ez az autó, de ott 3-as rajtszámmal Stawowiak ment vele, mivel Jaroszewicz átnyergelt egy Stratosra.
'74 TAURUS egy zsenge tipp - mivel sosem láttam fotót a 7-es rajtszámúról - de szerintem azon a versenyen Jaroszewicz még Polskit hajtott
" Gondolom nem volt egyszerű dolgotok a visszaépítésnél. "
Talán csak a nyári melegben végzett műanyagos munkákat nem szeretném újraélni >
Egy darabig ez is úgy tűnt hogy ennél a folyamatnál elkerülhetetlen lesz a 'Kossuth-díjas gányolás', főként a kasztni elején. Ugyanis ahol csak lehetett minden négyzetmillimétert igyekeztünk megtartani az eredeti anyagból és ez mindent megnehezített. De rengeteg segítséget kaptunk Franciaországból is, pl. szétvághattuk a bódét az első-hátsó szélvédők vonalában és az eredeti formázó-mintákra erőltetve tudtuk újjávarázsolni.
" Remélem láthatom egyszer élőben valamelyik historic versenyen... "
Tervben van egy előfutás otthon valamelyik rallye versenyen, leginkább a Mecseket erőltetném, talán az még hasonlít a '75-ös évi 'önmagára'.
Legközelebb Március 10-13-án leszünk ott vele a Retro Classic Show-n Stuttgartban, egyébként jellemzően Svájcban, Franciaországban mozog az autó, ezek a 'versenyek' majd követhetőek lesznek a honlapunkon.
" Gondolom nem volt egyszerű dolgotok a visszaépítésnél. "
Bármikor szívesen újrakezdeném az egészet, hihetetlen hangulata volt. Képzeld el pl. amikor elkezdesz szétfűzni egy váltót, amelyen még rajta van a gyári csapat plombája: " Darniche Monte-Carlo "
Vagy homokfúvás után 'leltárba veszed' a sérüléseket a csővázon...aha ez lehetett a Ferjáncz-Zsembery rotty 1974 YU-Rallye, emmegmi? stb...
Amivel sokáig meg voltunk akadva - hogyan szerezzünk egy olyan 1.8-as blokkot, ami 1973-ban futott a VB-n valamelyik gyári kocsiban ? És az eredeti övcsatok beszerzése.
" Fekete Kálmán GálBabáról írt könyvében van róla kép és valami csúnya átalakítás volt a kocsin... "
Brumi,
A szépség nagyon relatív fogalom....a halat is szeretem, a kopoltyújától sem viszolygok
A mellékelt fotó '91 Pécs Hegyi >
Viccet félretéve, szerintem ezeket a dolgokat nem szabad 'mai-szemmel' vizslatni.
Ferjáncz Attila 1976-ban átnyergelt a 17-es Gordinira, utána már csak hegyen gurult párat az Alpine-nal.
Ha jól tudom Kiss Dezső idejében kerültek fel a sárvédőszélesítések az autóra. Soha nem beszéltem erről az érintettekkel, de azt tippelem, hogy abban az időben már nem jöttek az ingyenalkatrészek a Renault-tól az Alpine-hoz, nem volt azt gyerekjáték 'lábon tartani' a Vasfüggöny mögött. Később kikönyökölt az eredeti motor - még ma sem gyerekjáték egy 1.8-as Mignotet erőműhöz hozzájutni - de a súlya végett(műanyag kasztni) még mindig megérte valahogy a hegyre életben tartani.
'Gálbaba' sosem volt az aki csak úgy beleülhetett a készbe, nem hiszem hogy nekem kéne itt Őt mint versenyautó-építőt bemutatni...Megoldotta és még jó darabig élvezhette a hegyen ezt a 'babakocsit'.
Így legalább most elmondhatjuk, hogy ez az egyetlen 1.8-as ex-gyári A110-es, amely megvívta a saját harcait a '73-as VB-n, túlélte a Hidegháborút a Vasfüggöny mögött, ahol ráadásul turbósították is, majd most ismét a '73-as állapotában pompázik
Az úgy volt.... Még apa Vajvoda Sanyibácsinak navigált, és hogy mondjam nem adta ki...
Ekkor keltették apának a halál hírét, elvileg 100 évig fog élni...
Tudod fiam esőbeállítással mentünk: Elől kopott intermedia, hátul kemény slick. Odaértem Pécsen az első visszafordítóhoz, elrúgtam neki mint a VFTS-nek és ejjj szembenéztem az erdővel, utánna meg majdnem túlfordult...
Na Ná hogy működik!!! Ébrednek a Madarak! És ez így jó. Pörögjetek csak mint vasorrú bábu a mágneses mezőn!! Jók a képek és elképedve olvasom lexikális tudásotokat! MINDENKINEK 5-ös!!!!!!