Így már csak az homályos nekem - mivel nem látható rendszám Ferjáncz Turbóján - hogy ez vajon az AY-96-61-es legelső Turbo ami 1981-ben érkezett az országba ?
Vagy pedig egy " hegyre készült " nemrendszámos ?
Ha az MNASZ-ben hivatalosan jut majd energia és némi forrás erre is, az több mint örvendetes.
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy az ilyen jellegű adatbázisok a többi 'ex-BBK' országban jellemzően privát erőlködések eredményei. Szóval ha nektek mint 'hatóság' sikerül lépnetek ez ügyben, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy afféle 'úttörők' lesztek Európa eme boldogabbik felén
" Sajnos az örökös költözködés és más egyéb körülmények miatt az eredménylisták. kiírások és egyéb dokumentációk eltűntek úgy az MNASZ-ből, mint a 90-es években megszűnt nagy állami sportegyesületekből. "
Ahogy mondani szokás - a remény hal meg utoljára.
Én valahogy bízom abban, hogy ezen anyagok nagy része valaki hozzám hasonló 'gyűjtögető hörcsöghöz' került és nem a szemétbe...
Sziasztok.Nem voltam itthon két napig és micsoda élet van itt.De jó így.Brumi nekem az első verseny pont az 1976-s volán rally volt.Apukám vitt,de nem nagyon emlékszem rá,csak foszlányok vannak meg belőle.A 79-80-81-82 már képben van teljesen.Aztán a jó atyám el vitt minket még Ajkarendekre motocross versenyekre azok nagy nemzetközi futamok voltak,meg szlalom versenyekre jártunk Győrbe gokart versenyekre,szóval fater nem sajnálta az időt hogy a csibész kölykei jól érezzék magukat na persze ő is.De a rally szerette akkor a legjobban.Tudod két nap az erdőben bográcsozás és míg édesanyám főzött addig apu pár üveg sörrel a kezében felügyelt ránk és a barátjával meg beszélték hogy mit halottak a szabad európán.
Helló Öregurak !!! Jó ez a fórum,az sem baj,ha egy kicsit a Rudas,vagy a Széchenyi melegvizes medencéjére hasonlít.
Igen a múltat "életben"kell tartani,mert nekünk van mire emlékezni.Szabó Z-nek volt egy jó kezdeményezése,rally múzeum néven.Az M7-es bevezetőn,amikor még müködött az étterem az Agip kútnál,ahol volt néhány közönségtalálkozó is.
Sajnos az sincs már,de lehet hogy a Zizinek is vannak ereklyéi.
Ha letisztul a "helyzet" javasolnám az új vezetésnek,hogy az MNASZ karolja fel és csináljanak egy archivumot. Szerintem még vannak olyanok,akiknek "felbecsülhetetlen" kincsei vannak.Pl. Swarz Úr,Bálint Árpi,aki önzetlenül átadta Lepoldéknak,Idősebb versenyzők,szerelők,komálósok....
Budai Feriéknél van több tucat film,amit digizni kéne,szerintem lenne anyag,csak össze kéne fogni és a szövetségnek is mellé kéne állni.
Ami elmúlt az VOLT, de sajnos már kevesen vagytok olyanok, akik nekünk fiataloknak tudnak mesélni. El tudják pl mondani, hogy ki ment mondjuk az AY 96 61 forgalmi rendszámú gépjárművel vagy milyen autó is volt az AXH 690....
1991-ben voltam életemben először rally versenyen, az most már lassan 20 éve volt. Én nagyon keveset láttam a régi hangulatból, de hiányzik!!! Az ilyen fórumokon viszont visszajön a múlt...
A sorban az első autó, hegyre készült R5 turbó, Attilával.
A második autó, a rallye autó, a Tandari Janival.
A harmadik autó, a rallye tréning autó, a Pempővel.
Mind a három autó a minénk volt,és a kategória kitöltése miatt indultak.
A hegyi autót,az év végén elvitték a franciák,és helyette kaptunk egy széria R5 turbót.
Az lett a Budai Csabáé.
Én nyomoztam néhány éve egy somogy megyében élő ismerősöm segítségével a "SzárnyasFIFI" után.Amit megtudtam:A Hidegéktől elkerült az üres bódé különböző anyagi helyzetű, de főleg hozzá nem értő "műkedvelő" fiatalokhoz.A legutolsó végül rakott bele egy széria motort és szétb.......ta a közeli szántóföldön a kasznit, majd szétvágta és ment a MÉH_be. Én enyit tudtam meg, nemtudom, hogy igaz-e vagy nem.Egy biztos, a Kincses féle LADA TURBO nálam van, az legalább megmenekült. Üdv.
Hokedli és fúrószár? Na ez volt benne a legszebb! Nem kellet bizonyítani, hogy homolomo izé, meg mi van belevarva, készült-e hozzá certifikáció, és egyéb bürökratikus eszementségek? Elég volt "CSAK" kigondolni és megcsinálni.
Egyetértek az észrevételeddel, valóban kellene egy hazai autó és motorsportot bemutató archívum. Sajnos az örökös költözködés és más egyéb körülmények miatt az eredménylisták. kiírások és egyéb dokumentációk eltűntek úgy az MNASZ-ből, mint a 90-es években megszűnt nagy állami sportegyesületekből. Azt ne várja senki, hogy parancsszóra ezt pótolni lehet. Aki tehet valamit az ügy érdekében, azok mi vagyunk, akik rendelkeznek bizonyos tárgyi és szellemi emlékekkel, és akiknek még lehetősége van szóra bírni azokat a veteránokat, akik még közöttünk vannak. Mondhatok azért biztató dolgokat, is mint pld. a Fekete Kálmán írásait, melyek sok minden rögzítettek az utókor számára, igaz nem mindig egy kutató pontosságával, de legalább megpróbálta az utókor számára hozzáférhetővé tenni a múltat. A Historic Munkabizottságnak, melynek a vezetője vagyok, egyik kiemelt feladata a múlt ápolása és, annak bemutatása a fiatalabb nemzedéknek, akik ma büszkék lehetnek az elődeikre, azokra akik a nehéz körülmények ellenére is egy magas színvonalú motorsport alapjait rakták le Magyarországon.