KZ INVEST KUPA - 2024.jĂşnius 23. - DAKAR RING
highand2
Butkai Cs. Zoltán
2016-01-22 20:18:52
utolsó bejelentkezése
highand2

121 hozzászólás
nincsenek kedvencei és őt még senki nem jelölte kedvencnek
még nem töltött fel képet
Összes oldal:
698892902
Napi oldal:
252920
Jelenleg:
3517
Regisztrált:
0
h i r d e t é s
kiemelt partnerünk :
Peugeot Magyarország

további partnereink :

AutoDekor

BusLine

webshopunk :

duenShop.hu - a rallyongók boltja

Share |
highand2 hozzászólásai
oldalanként | növekvő
 
összesen: 121 hozzászólás • 7 oldal
2016-01-22 19:30:00
Már leírtam a jogi véleményemet erről.

A holnapi közgyűlés közgyűlés esetleges sikertelensége nem hat ki az MNASZ működőképességére. Egy tisztségviselő hiánya is csak akkor, ha nélküle valamelyik szervnél nincsen meg az alapszabályban előírt szavazóképességhez szükséges létszám.

Ilyen esetben szükséges rendkívüli közgyűlésen megválasztani a hiányzó tisztségviselőt.
2016-01-21 18:05:06
Hello

Alapvetően kétféle szemlélet lehetséges:
1. A bejegyzett 2012-es alapszabályt tekinti irányadónak az MNASZ.

2. A legutolsó elfogadott alapszabályt tekinti irányadónak az MNASZ

Eddig a 2-es pont szellemében járt el a szervezet.

A 2-es pont alapján a legutolsó alapszabály szerint nincsen olyan, hogy aznap megismételt közgyűlés. Egyébként ez van összhangban az új PTK szószerinti szövegével.

A működésre a közgyűlés esetleges eredménytelensége nem hat ki. A PTK szerint az éves közgyűlésnek vannak kötelező pontjai, mint pl az elnök beszámolója, stb amit közgyűlésnek el kell fogadnia. Semmi nem írja elő, hogy ezt rögtön el kell fogadni, ha a közgyűlés nem fogadja el, akkor majd egy másik közgyűlésen egy másik beszámolót elfogad.

Ami az idén necces lesz, az az új PTK-ra való áttérés. Az új PTK-hoz tartozó az átmenetet szabályozó törvény előírja, hogy valamikor a közgyűlésnek ki kell mondani azt, hogy na mostantól az új PTK szerint működünk kérem. Ezt valamikor fel kellene venni napirendre.

Továbbá nem tudható, hogy a tavaly elfogadott alapszabályt a bíróság is elfogadta-e, ezt tisztázni illik egy közgyűlésen. Ha nem fogadta el, nem szakad le az ég, csak az ügyészség kezébe csúszhat át az irányítás. Az ügyészség eddig nagyon lojális volt az MNASZ-el.

Elvileg egy megszűnt ( törölt) cég tagsága automatikusan megszűnik az MNASZ-ben, így nincsen szavazati joguk. Erre jó lesz figyelni, mert érvényteleníthető minden olyan szavazás, amiben olyan is szavaz, akinek elvben nincsen erre joga. Illetve az új PTK szerint egy jó fej bíró ítélheti azt is, hogy csak akkor érvényteleníti, ha azon az egy szavazaton múlt egy szavazás eredménye.

A legnagyobb hiba az lehet, ha a közgyűlés kezdő időpontjára megvan az 50%, de később elmegy annyi képviselő, hogy 50%-alá csökken a jelenlét.

Na ez lesz a baj, mert erre az esetre nincsen felkészítve az alapszabály. Emlékezzetek 2014-ben megtörtént. A gyakorlati megoldás az, hogy ilyenkor a közgyűlést berekesztik és az Elnökség kiír egy újat. Viszont maga a közgyűlés ilyenkor nem rendelkezhet egy újabb közgyűlésről. 22-es csapdája.
2016-01-19 12:10:14
A szakágvezetők mandátuma a következő tisztújító közgyűlésig tart.
2015-01-23 20:24:19
Ezt nem tagadom és nem is mentegetem magam, én is szépen benéztem elsőre. Mindenki tudja, hogy én vagyok a legnagyképűbb alak a környéken, de tudod ezt a 120 másodpercet, ezt azért még tőlem sem hallottátok.

Ezt az iszonyatos jogi kavalkádot a 2014-es alapszabály okozta. Valaki emlékezhetne, mit mondtam én erről a februári közgyűlésen, mert én már nem emlékszem.

Lenne belőle kiút ugye, a 2012-es hez való visszatérés.

Ezután a versenyzőknek legközelebb egy év múlva kellene ezzel foglalkozni, addig versenyezhetnének, meg utána is.

De ha megvalósul, amit a legutóbb olvastam mások terveiről, akkor ez a szörnyű helyzet minimum három évre állandósul, anélkül, hogy bárki beperelne bárkit.

Döbbenet.
2015-01-23 18:51:19
Sziasztok!

Mivel elkövettem azt a hibát, hogy meghallgattam ezt a felvételt, akkor szeretném ezt érhetővé tenni számotokra.

Előre bocsátom, ez csak a felvétel egy részlete, a teljes felvétel ismeretében lehet másképpen magyaráznám, de az is lehet meg sem szólaltam volna.

Adva van egy terem, hol ül egy Elnök, aki közületek versenyzők közül való.

Vele szemben az MNASZ grémiuma, olyan jogi szaktekintélyekkel megerősítettem, akik képesek arra is, hogy a bíróság által hónapokig fontolgatott hiánypótlási felhívás alapján akár 120 másodperc alatt javítsák azt ki.

Az Elnök érezhető nyomás alatt van, a 2014-es alapszabály rossz, ki kellene azt javítani, ehhez közgyűlés kell, amit össze kellene hívni.

Hiába kérdezi kik hibáztak, választ nem kap, rossz és kész. Ezen semmi csodálkozni való nincsen, hiszen éppen azok hibáztak, akiknek a kérdésre válaszolni kellene.

A grémium közgyűlést akar, igaz kijavított alapszabály az nincsen, de majd lesz, hiszen 2 perc az egész.

Az Elnök fontolgat, de mi lesz akkor, ha megint egy rossz alapszabály kerül beadásra? Nem kellene ezt a munkát külsős szak specialistákra bízni, akik ehhez a legjobban értenek? Nem kellene csak azután közgyűlést összehívni, ha a kijavított verzióra az igazi szakemberek rábólintottak?

Az Elnök érzi a felelősségét és ha nem érezné, akkor erre biztos ami biztos emlékeztetik is.


A grémium minden tagja tudja a hiánypótlásban felsorolt hibákat és tudják hogyan kellene aszerint kijavítani a 2014-es alapszabályt.


Végül az Elnök, aki közületek jött, aki szerény és akinek dolgoznak az ösztönei, döntött, azt már tudjuk hogy:

nem lesz közgyűlés amíg szakemberek által lekontrollált kijavított alapszabályt nem tesznek elé.

És mennyire jól döntött, mivel a bíróság egy árva sort sem írt a 2014-es alapszabály hibáiról novemberig.

Ugyanis az alapszabályt 120 másodperc alatt javítani képes szakembereknek nem tűnt az fel, hogy az a hiánypótlás ami érkezett ( május 25), a 2013-as szakszövetségi bejegyzési kérelemre vonatkozott és nem a 2014-es alapszabályra. Olyan hiánypótlási felhívásra, amiben még egy árva sor sem szólt az új PTK-ról, így 120 nap alatt sem került volna bele.

Egy világégéstől mentette meg a tisztelt grémiumot azzal, hogy nem hagyta 120 másodperc alatt kijavítani és megszavaztatni a másra vonatkozó hiánypótlás alapján az alapszabályt.

Hát ilyen elnököt hallottam ezen a felvételen.


És végül a 120 másodperces hiánypótlási felhívás a 2012-es alapszabályra és nem a 2014-re......

http://goo.gl/YuVt7A
2015-01-18 14:54:16
Tisztelt Dictus Magister!

Küldtem sms-t.
2014-12-28 22:59:44
Mecsek környéke korrekten autózható. Átnézünk Kurd-Lengyel-re. Remélem mások is kint vannak.
2014-09-14 00:08:17
Aki szeretné tudni, mi volt az eredeti cél az autós biatlon lövész szakágban a jövőre nézve, az nézzen körül kicsit itt: fonyodiloter.hu
2014-09-14 00:08:17
Aki szeretné tudni, mi volt az eredeti cél az autós biatlon lövész szakágban a jövőre nézve, az nézzen körül kicsit itt: fonyodiloter.hu
2014-06-07 21:18:23
"Gymkhana" természetesen.
2014-06-07 21:07:46
Duen!

A "gykhama" bejegyzett, oltalom alatt álló védjegy. Javaslom, ne használd ezt a kifejezést az oldaladon, csak akkor ha az oltalom tulajdonosának engedélyével rendelkezel.

Természetesen ha az engedélyt fel tudod mutatni, akkor hagyd figyelmen kívül a beírásomat.
2014-06-07 21:07:46
Duen!

A "gykhama" bejegyzett, oltalom alatt álló védjegy. Javaslom, ne használd ezt a kifejezést az oldaladon, csak akkor ha az oltalom tulajdonosának engedélyével rendelkezel.

Természetesen ha az engedélyt fel tudod mutatni, akkor hagyd figyelmen kívül a beírásomat.
2014-05-22 16:09:51
Nyugalomra intek mindenkit, mindkét oldalt.


Idézek Magyarország Alaptörvényéből és a Sporttörvényből:

Alaptörvény:

"XX. cikk
(1) Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez.
(2) Az (1) bekezdés szerinti jog érvényesülését Magyarország genetikailag módosított élőlényektől
mentes mezőgazdasággal, az egészséges élelmiszerekhez és az ivóvízhez való hozzáférés
biztosításával, a munkavédelem és az egészségügyi ellátás megszervezésével, a sportolás és a
rendszeres testedzés támogatásával, valamint a környezet védelmének biztosításával segíti elő."Sporttörvény preambulum:

"Magyarország Országgyűlése kinyilvánítja, hogy minden embernek alapvető joga van a sporthoz,
és e jogát az állam biztosítja, függetlenül attól, hogy versenysportról, a szabadidő eltöltéséről, a
diák-, főiskolai-egyetemi sportról, a fogyatékkal élők sportjáról vagy az egészség megőrzéséről
van szó."Minden a fentiekkel ellentétes, vagy azt korlátozó szabály, rendelkezés, szerződés semmis, kivéve, ha az megjelent a Magyar Közlönyben.Nyugalom, éljetek az Alkotmányos jogaitokkal és sportoljatok ahol azt TÖRVÉNY, RENDELET nem tiltja.
2014-04-03 11:58:02
Végre egy igazán pozitív dolog történt az MNASZ háza táján, ami után át kell gondolni dolgokat.

http://mnasz.hu/letoltes/SRVSZ%202014%20FINAL%200329.pdf

Sok év hányattatás után a sprint versenyeket felvállalta az MNASZ mint saját sportágat és egy igazán korrekt szabályzatot bocsátottak ki.

Mert eddig a Szövetség csak mintegy adót szedett a sprintesektől, de az ellen oldalról nem nyújtott szolgáltatást ezért. Most a sprint hivatalos MNASZ sport lett, Kupa helyett Bajnokság, felügyelettel, szoros szabályozással, elfogadható megszorításokkal. ( azért a melegen húzott, de varratmentes csöveket még át kellene gondolni)

Nem tudom kiknek az érdemi munkája ez a kiírás, de elismerésem érte. Vannak benne kisebb hibák, amiket szívesen segítek kijavítani, ha a Sporttanács felveszi a telefont, mert ez a szabályzás megérdemli, hogy a kisebb hibák is javításra kerüljenek.

Az AMTOSZ-nak is megvolt a lehetősége, hogy a hatáskörébe vonja ezt a spontán kialakult sportágat, de nem élt a lehetőséggel. A Sprint Szövetségnek is megvolt a lehetősége, de ők sem alkottak szabályt, nem vállalták fel a felelősséget.

Szvsz, ezzel eldőlt ez a kérdés. Ez a jó út, a sportot kell előretolni, nem pedig marakodni, tiltogatni.

Az MNASZ vezetőségének pedig itt a példa, hogy lehet sportszakmai úton a hatalmat megszerezni és érdemben gyakorolni piros telefon nélkül.

Szívből gratulálok, mint már sokszor leírtam, én a sport mellett állok és ez most nagyon hiánypótló volt.

2014-04-03 11:58:02
Végre egy igazán pozitív dolog történt az MNASZ háza táján, ami után át kell gondolni dolgokat.

http://mnasz.hu/letoltes/SRVSZ%202014%20FINAL%200329.pdf

Sok év hányattatás után a sprint versenyeket felvállalta az MNASZ mint saját sportágat és egy igazán korrekt szabályzatot bocsátottak ki.

Mert eddig a Szövetség csak mintegy adót szedett a sprintesektől, de az ellen oldalról nem nyújtott szolgáltatást ezért. Most a sprint hivatalos MNASZ sport lett, Kupa helyett Bajnokság, felügyelettel, szoros szabályozással, elfogadható megszorításokkal. ( azért a melegen húzott, de varratmentes csöveket még át kellene gondolni)

Nem tudom kiknek az érdemi munkája ez a kiírás, de elismerésem érte. Vannak benne kisebb hibák, amiket szívesen segítek kijavítani, ha a Sporttanács felveszi a telefont, mert ez a szabályzás megérdemli, hogy a kisebb hibák is javításra kerüljenek.

Az AMTOSZ-nak is megvolt a lehetősége, hogy a hatáskörébe vonja ezt a spontán kialakult sportágat, de nem élt a lehetőséggel. A Sprint Szövetségnek is megvolt a lehetősége, de ők sem alkottak szabályt, nem vállalták fel a felelősséget.

Szvsz, ezzel eldőlt ez a kérdés. Ez a jó út, a sportot kell előretolni, nem pedig marakodni, tiltogatni.

Az MNASZ vezetőségének pedig itt a példa, hogy lehet sportszakmai úton a hatalmat megszerezni és érdemben gyakorolni piros telefon nélkül.

Szívből gratulálok, mint már sokszor leírtam, én a sport mellett állok és ez most nagyon hiánypótló volt.

2014-04-03 11:58:02
Végre egy igazán pozitív dolog történt az MNASZ háza táján, ami után át kell gondolni dolgokat.

http://mnasz.hu/letoltes/SRVSZ%202014%20FINAL%200329.pdf

Sok év hányattatás után a sprint versenyeket felvállalta az MNASZ mint saját sportágat és egy igazán korrekt szabályzatot bocsátottak ki.

Mert eddig a Szövetség csak mintegy adót szedett a sprintesektől, de az ellen oldalról nem nyújtott szolgáltatást ezért. Most a sprint hivatalos MNASZ sport lett, Kupa helyett Bajnokság, felügyelettel, szoros szabályozással, elfogadható megszorításokkal. ( azért a melegen húzott, de varratmentes csöveket még át kellene gondolni)

Nem tudom kiknek az érdemi munkája ez a kiírás, de elismerésem érte. Vannak benne kisebb hibák, amiket szívesen segítek kijavítani, ha a Sporttanács felveszi a telefont, mert ez a szabályzás megérdemli, hogy a kisebb hibák is javításra kerüljenek.

Az AMTOSZ-nak is megvolt a lehetősége, hogy a hatáskörébe vonja ezt a spontán kialakult sportágat, de nem élt a lehetőséggel. A Sprint Szövetségnek is megvolt a lehetősége, de ők sem alkottak szabályt, nem vállalták fel a felelősséget.

Szvsz, ezzel eldőlt ez a kérdés. Ez a jó út, a sportot kell előretolni, nem pedig marakodni, tiltogatni.

Az MNASZ vezetőségének pedig itt a példa, hogy lehet sportszakmai úton a hatalmat megszerezni és érdemben gyakorolni piros telefon nélkül.

Szívből gratulálok, mint már sokszor leírtam, én a sport mellett állok és ez most nagyon hiánypótló volt.

2014-03-21 08:34:04
A homológizáció nem FIA tulajdon. A homológizáció a gyártó szellemi terméke, amivel igazolja, hogy az adott autót az autógyártásban elfogadott normatívák szerint, de versenycélú eltérésekkel állítja elő.

Jogilag pont ugyanannyi az értéke mint a típusbizonyítványnak.

Egy gyártói nyilatkozat, amire bárki hivatkozhat.

A szellemi termék tartalmára bárki hivatkozhat, amíg azt sajátjaként nem tünteti fel.

Tehát pont az ellenkezője igaz, mint amit írsz. Ha az AMTOSZ saját homológizációt nyújtana be, mondjuk a LADA 2106-ról, akkor sértene jogot, mert ennek egyetlen része sem lehetne azonos a Lada gyár által benyújtottéval.
2014-03-21 08:27:41
Egy jogszabály mindig absztrakt. Ezért jogszabály csak és kizárólag állami szervet nevesíthet.

Szóval, az MNASZ-nek kell törvénymódosításért fordulnia, hogy ők nevesítve legyenek a törvényben.

Ennek igen kicsi az esélye, hogy sikerül, de ha mégis egy héten belül törli az alkotmánybíróság.

2011-ig nevesítve volt az MNASZ a jogszabályban, de akkor sem a vizsgáztatás ügyben, hanem az alkatrészekből összeépített versenyautók ügyében, amit 20 évig ügyesen arra használtak az NKH-val összefonódva, hogy az átépítési engedélyekben "tévesen" erre a jogszabályra hivatkoztak.

Így került a köztudatba, hogy "csak MNASZ".

Már 3 éve hatálytalan ez a rosszul használt jogszabály is.
2014-03-20 10:22:41
Szerinted a szabályban megfogalmazott "versenynaptárban nem szereplő verseny" az a világ minden más sportversenyére vonatkozik? Szerinted ezek szerint a Téli Olimpis az tiltott verseny volt? Hát a világjátékok?

A tiltás csak és kizárólag az FIA szabályrendszere szerint megrendezett, de nem MNASZ versenyekre vonatkozhat!

Ráadásul a magyar jog szerint még ez a kikötés is semmis, mert az MNASZ-nél egyetlen egy HIVATÁSOS sportoló sincsen!

Mutasd már meg, hogy hol sportága a FIA-nak, MNASZ-nek a sprint, az STS??

Elolvastátok akár egyszer is az FIA sportágainak a leírását?
2014-03-20 10:20:06
ostobaság=tévedés

Elnézést, nem akarok sértő lenni.
highand2 hozzászólásai
oldalanként | növekvő
 
összesen: 121 hozzászólás • 7 oldal
  
  
  
 
  
  
H K Sz Cs P Sz V
10 11 12 13141516
17 18 19 20 212223
242526 27282930
01 02 03 04 050607
08 09 10 11121314
2024.06.21-25.

részletes infóink

2024.06.23.

részletes infóink

2024.06.22-23.

részletes infóink

2024.06.22.

részletes infóink

2024.07.13-14.

részletes infóink

k e d v e n c e i n k
Rallylive.hu
CarsAndGirls.hu
AutoSportFoto.sk
CarStyling.hu
WRC magazin

s t a t i s z t i k á k